Milorad Pupovac održao sastanak s iranskim veleposlanikom Moshenom Sharifom Khodaeijem

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac održao je sastanak s veleposlanikom Islamske Republike Iran u RH Moshenom Sharifom Khodaeijem. 

Veleposlanik Moshen Sharif Khodaei rekao je da diplomatski odnosi Hrvatske i Irana traju dvadeset godina tijekom kojih je posebno razvijena kulturna suradnja dviju država. Odnosi dvaju parlamenata također su dobri, složili su se sugovornici, ali postoji široko područje za napredak gospodarske razmjene. Sponu između dviju država čine i parlamentarne skupine prijateljstva koje djeluju u obama parlamentima.

Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac upoznao je veleposlanika s prioritetima hrvatske vanjske politike u sljedećem razdoblju, pritom posebno istaknuvši pozicioniranje Hrvatske u okviru EU te jačanje suradnje i promicanje stabilnosti u regiji. Hrvatska je također zainteresirana, dodao je Pupovac, za intenziviranje svog angažmana u okviru Mediterana, ali i za jačanje odnosa s različitim državama širom svijeta, prvenstveno onih gospodarskih. 

Čestitavši Hrvatskoj na uspješno zaključenim pregovorima za pristupanje EU, veleposlanik Khodaei upoznao je domaćina sa situacijom na Bliskom istoku, naglasivši pritom predanost Irana očuvanju mira.

Author: Služba za odnose s javnošću