Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac sastao se s izaslanstvom Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac i članovi Odbora održali su sastanak s izaslanstvom Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael. 

Milorad Pupovac izrazio je zadovoljstvo odnosima dviju zemalja, rekavši kako je bilateralna suradnja intenzivna i u uzlaznoj putanji. Središnje teme razgovora bile su skoro pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i odnosi sa susjednim državama. Izraelsko izaslanstvo upoznalo je domaćine s razvojem situacije na Bliskom istoku. U tom kontekstu, voditelj izaslanstva izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Pinchas Avivi naglasio je da Izrael podupire nastojanja radi stabilizacije situacije na Bliskom istoku.

Govoreći o skorom pristupanju Hrvatske EU, Milorad Pupovac rekao je da je glavni vanjskopolitički cilj Hrvatske dovršetak procesa ratifikacije te pozicioniranje Hrvatske unutar EU. Naravno, Hrvatska će i dalje snažno podupirati suradnju sa susjednim državama, naglasio je, posebno u kontekstu približavanja država regije EU. Odnosi Hrvatske i Izraela ulaskom će Hrvatske u EU dobiti i novu dimenziju, složili su se sugovornici, a otvorit će se veće mogućnosti za jačanje suradnje.

Author: Služba za odnose s javnošću