Potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor primila izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku talijanskog Zastupničkog doma

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor održala je sastanak s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Zastupničkog doma parlamenta Talijanske Republike Stefanom Stefanijem i članovima Odbora.

Jadranka Kosor zahvalila je na potpori koju je Italija pružila Hrvatskoj tijekom procesa pristupanja Europskoj uniji. Ulaskom Hrvatske u EU, dvije zemlje će imati priliku još intenzivnije surađivati, složili su se sugovornici. Predsjednik Odbora za vanjsku politiku talijanskog Zastupničkog doma Stefano Stefani naglasio je pritom da talijanski parlament snažno podupire hrvatsko članstvo u EU te da ne vidi nikakvih prepreka za pristupanje Hrvatske EU 1. srpnja 2013. godine.

Potpredsjednica Kosor rekla je da će HDZ kao najjača oporbena stranka u ovom sazivu i dalje snažno podupirati sve procese koji približavaju Hrvatsku Europskoj uniji, posebno borbu protiv korupcije, nastavak provedbe započetih reformi te jačanje hrvatskog gospodarstva. Ulaskom u EU, za Hrvatsku će se otvoriti brojne nove mogućnosti te je od iznimnog značaja pristupiti Europskoj uniji što bolje pripremljeni, zaključila je.

U okviru razgovora o regiji, Jadranka Kosor je naglasila da će Hrvatska i dalje snažno podupirati europski put susjednih zemalja. Europska perspektiva jamac je stabilnosti čitave regije, a Hrvatska svojim iskustvom može pomoći u tom procesu, istaknula je. 

Author: Služba za odnose s javnošću