Sonja König primila predstavnice Regionalnog centra za jednakost spolova

Zagreb - Potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Sonja König održala je radni sastanak s predstavnicama Regionalnog centra za jednakost spolova.

Izvršna direktorica Regionalnog centra za jednakost spolova Mary Ann Rukavina Cipetić upoznala je potpredsjednicu Odbora za ravnopravnost spolova Sonju König s detaljima projekta "Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj". Projekt se provodi u sedam zemalja Jugoistočne Europe s osnovnim ciljem poboljšanja sudjelovanja žena u ruralnom razvoju.

Trenutačno je projekt u istraživačkoj fazi, a uključene su instance izvršne i zakonodavne vlasti, kao i različite nevladine ženske organizacije. Regionalni centar za jednakost spolova ima regionalni mandat, a sjedište mu je trenutačno u Zagrebu. 

Potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Sonja König čestitala je predstavnicama Regionalnog centra za jednakost spolova na njihovu dosadašnjem radu u Republici Hrvatskoj i u regiji. Naglasila je da su pitanja kojima se bavi ovaj Centar iznimno važna, kako za žene u cjelini tako i za ravnopravnost spolova.

Potpredsjednica König kazala je da podupire projekt "Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj" te je posebno istaknula potrebu osnaživanja i informiranja žena u svim područjima društva. Sugovornice su sastanak zaključile dogovorom o skoroj suradnji. 

Author: Služba za odnose s javnošću