Potpredsjednik Sabora Mato Arlović primio u službeni posjet potpredsjednika Velike nacionalne skupštine Republike Turske Sadika Yakuta

Zagreb - Sugovornici su predstavili ustroj, način i specifičnosti rada dvaju parlamenata, kao i politički sustav dviju država.

Odnosi Turske i Hrvatske ocijenjeni su prijateljskima i bez otvorenih pitanja, no ukazano je na potrebu daljnjeg produbljivanja veza, kako na političkom tako i na gospodarskom planu. Posebno je istaknut pozitivan primjer kontinuiranog jačanja suradnje dvaju parlamenata.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Mato Arlović upoznao je goste sa stajalištem parlamenta Republike Hrvatske da proces proširenja EU mora biti neovisan o njezinim ustavnim promjenama. Obje zemlje su izrazile međusobnu potporu daljnjim etapama procesa pridruživanja EU, naglasivši potrebu postavljanja jednakih pretpristupnih uvjeta za sve zemlje. 

Potpredsjednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske Sadik Yakut najavio je daljnju potporu Hrvatskoj u procesu pristupanja NATO-u i izrazio uvjerenje da će 2008. biti godina ulaska RH u NATO savez.

Author: Služba za odnose s javnošću