Melita Mulić, Dan Špicer i Boris Blažeković sastali se s belgijskim izaslanstvom

Zagreb - Članovi Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Melita Mulić, Dan Špicer i Boris Blažeković primili su u posjet belgijsko izaslanstvo koje vodi Melchior Wathelet, ministar u Vladi, bivši ministar pravosuđa i ministar obrane Kraljevine Belgije. 

U belgijskom izaslanstvu bili su: Diana Nikolic, članica Gradskog vijeća Grada Liègea, Nancy Rossignol, veleposlanica Kraljevine Belgije u RH, i Vladislava Iordanova, prva tajnica Veleposlanstva.

Cilj posjeta bilo je promoviranje belgijske kandidature za organizaciju EXPO-a 2017. u Liègeu. U uvodnom dijelu razgovora voditelj izaslanstva predstavio je promotivni film u kojem je posebno naglašena tema kandidature Liègea „Connecting the World, linking People“. Posebno je istaknuo da je Republika Hrvatska odabrana za prvu zemlju kojoj se želi predstaviti Liège kao kandidat za EXPO 2017, a da je Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, s obzirom na njegov djelokrug, odličan sugovornik koji najbolje razumije što znači povezivanje svih članova društva. Liège se želi predstaviti kao glavno ekonomsko, kulturno i prometno središte Valonije te važan sveučilišni centar, a odabirom teme želi se promovirati povezivanje različitih naroda i zajednički suživot svih nacionalnosti (u Liègeu živi 150 različitih nacionalnosti), rekao je Wathelet.

Članovi Odbora načelno su izrazili podršku kandidaturi Liègea posebno zahvalivši belgijskom izaslanstvu na dosadašnjoj podršci Republici Hrvatskoj u pristupanju Europskoj uniji.

Author: Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina/iRedakcija