Milorad Pupovac primio potpredsjednicu kosovske vlade Editu Tahiri

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac primio je potpredsjednicu Vlade Republike Kosova Editu Tahiri.

Bilateralni odnosi Kosova i Hrvatske vrlo su dobri i odvijaju se kontinuirano, uvodno su kazali sugovornici. U razgovoru o političkoj situaciji na Kosovu potpredsjednica Vlade Republike Kosova Edita Tahiri kazala je kako je zemlja u procesu demokratizacije i prihvaćanja europskih standarda. Jedan je od važnijih prioriteta i reforma pravosudnog sustava, istaknula je. Potpredsjednica kosovske vlade izrazila je zadovoljstvo zaključenjem hrvatskih pregovora s Europskom unijom te uputila čestitke vladi, parlamentu i građanima Hrvatske.

Parlament i nadležni odbori spremni su s kolegama s Kosova razmijeniti znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom, naglasio je predsjednik Odbora Pupovac. Razgovaralo se i o stanju u regiji, a potpredsjednica Tahiri istaknula je kako Hrvatsku vidi kao predvodnicu i model zemljama regije na njihovu „europskom putu“. Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac kazao je da su sigurnost i stabilnost regije važni za Hrvatsku kao i europska perspektiva susjednih zemalja. Sugovornici su suglasni u tome da suradnja dviju zemalja u regionalnim inicijativama može pridonijeti ukupnoj stabilnosti toga područja.

Suradnja Kosova i Hrvatske na području gospodarstva, infrastrukture i kulture može se dodatno unaprijediti, slažu se sugovornici. 

Author: Služba za odnose s javnošću