Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sudjeluje u radu drugog dijela redovitog godišnjeg zasjedanja

Strasbourg - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe u sastavu: voditelj Izaslanstva Gvozden Srećko Flego te članovi Igor Kolman, Frano Matušić i Ivan Račan, sudjeluje u radu drugog dijela redovitoga godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, koje se održava u Strasbourgu od 23. do 27. travnja.

Na dnevnom redu zasjedanja su: rasprava o situaciji u Siriji, rasprava o budućnosti Europskog suda za ljudska prava i deklaraciji Brighton, rasprava o vladavini prava i pravnoj sigurnosti te njihovoj zaštiti na međunarodnoj razini, izvještaj o promatranju predsjedničkih izbora u Ruskoj Federaciji održanih 4. ožujka, rasprava o ravnopravnosti žena i muškaraca kao uvjetu za uspjeh Arapskog proljeća. Pored toga, zastupnici će raspravljati i o sljedećim temama: promicanje aktivnog građanstva u Europi, dobro upravljanje i etika u sportu, zaštita slobode izražavanja i informiranja na internetu, promicanje odgovarajuće porezne i mirovinske politike te stanje raseljenih osoba i povratnika u sjevernokavkaskoj regiji.

Tijekom zasjedanja zastupnicima će se obratiti ministar vanjskih poslova i suradnje Maroka Saad dine El Otmani, ministrica solidarnosti, obitelji, žena i socijalnog razvoja Maroka Bassima Hakkaoui te ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija.

Author: Internet redakcija