Potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić primila veleposlanika Ruske Federacije Mihaila Konarovskog

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskog sabora dr.sc. Vesna Pusić primila je danas u radni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Mihaila Konarovskog. 

Tema razgovora bila je bilateralna suradnja Rusije i Hrvatske na gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i političkom planu. Ruski je veleposlanik tom prigodom čestitao Hrvatskoj na statusu kandidata za članstvo u Eurospkoj uniji, dodavši kako Rusija izvrsno surađuje sa EU, te kako će hrvatski napredak na tom području dodatno poboljšati bilateralnu suradnju dvije zemlje. Kao jedan od konkretnih koraka u jačanju te suradnje, Konarovski je istaknuo mogućnost razmjene posjeta hrvatskih i ruskih parlamentaraca, ali i političkih stranaka Hrvatske i Rusije. 

Podsjetivši kako između Hrvatske i Rusije već postoji tradicija suradnje uslijed velikog broja hrvatskih tvrtki na ruskom tržištu, potpredsjednica Hrvatskog sabora istakla je kako postoji prostor za dodatno dinamiziranje te gospodarske suradnje posebice u razvoju i prezentiranju hrvatske turističke ponude za ruske potrošače. U zaključku sastanka prof.dr.sc. pozdravila je inicijativu za razmjenu posjeta između hrvatskih i ruskih parlamentaraca  konstatirajući kako bi jačanje parlamentarne suradnje predstavljalo veliki doprinos ukupnoj bilateralnoj suradnji Hrvatske i Rusije.