Slavko Linić primio delegaciju njemačkog Saveznog ministarstva okoliša, očuvanja prirode i nuklearne sigurnosti

Zagreb - Predsjednik Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Slavko Linić sa članovima Odbora primio je u službeni posjet delegaciju njemačkog Saveznog ministarstva okoliša, očuvanja prirode i nuklearne sigurnosti. 
Tema sastanka bila je unapređivanje parlamentarne suradnje na području zaštite okoliša. Predsjednik Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Slavko Linić upoznao je goste sa djelokrugom i načinom rada Odbora. Kao najveće uspjehe na području zaštite okoliša izdvojio je projekte gospodarenja otpadom, izrade prostornih planova, zaštite voda te tempo usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Izrazio je posebno zadovoljstvo pokretanjem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je osnovan radi osiguranja dodatnih sredstava za financiranje projekata, programa i sličnih aktivnosti u području očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unapređivanja okoliša.

Astrid Klug, parlamentarna državna tajnica koja je vodila delegaciju Saveznog ministarstva okoliša, očuvanja prirode i nuklearne sigurnosti, ponudila je daljnju razmjenu iskustava i znanja kroz zajedničke projekte. Posebno je naglasila potrebu intenzivnijeg razvoja suradnje na razini parlamentarnih odbora dviju zemalja. Kao fokus suradnje istaknuto je uvođenje inovativnih tehnologija u svrhu očuvanja okoliša i daljnjeg razvoja gospodarstva. 

Potpredsjednik Odbora Marko Širac upoznao je nazočne s geografskim specifičnostima i trenutnim izazovima s kojima se susreće Republika Hrvatska u zaštiti okoliša, posebno voda. Zahvalio je na ponuđenoj razmjeni iskustava izrazivši želju da se, uz zajedničke projekte, produbi i parlamentarna suradnja. 

Author: Služba za odnose s javnošću