Šimo Đurđević primio veleposlanika Republike Azerbajdžan Kamila Khasiyeva

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-azerbajdžanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Šimo Đurđević s članovima skupine primio je veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Kamila Khasiyeva.


Voditelj Hrvatsko-azerbajdžanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Šimo Đurđević izvijestio je veleposlanika Kamila Khasiyeva o osnivanju skupine prijateljstva u ovom sazivu Sabora i o brojnosti njezinih članova.


Veleposlanik Khasiyev izrazio je zadovoljstvo zbog formiranja međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatske i Azerbajdžana u Hrvatskom saboru te naglasio da u azerbajdžanskom parlamentu postoji istovjetna skupina prijateljstva. Dinamici odnosa dviju zemalja svakako mogu dodatno pridonijeti i međuparlamentarne skupine prijateljstva, suglasni su sugovornici. Razgovaralo se i o nastavku suradnje na kulturnom, a posebice na gospodarskom planu. Gospodarsku suradnju treba intenzivirati i proširiti na obostranu korist, naglasio je voditelj skupine Šimo Đurđević. 


Veleposlanik je u završnom dijelu susreta pozvao Hrvatsko-azerbajdžansku međuparlamentarnu skupinu prijateljstva Hrvatskoga sabora u posjet azerbajdžanskom parlamentu.
 

Author: Služba za medije