Predsjednica saborskog Odbora za useljeništvo Zdenka Babić Petričević primila predstavnike crnogorskih Hrvata

Zagreb - Predsjednica saborskog Odbora za useljeništvo Zdenka Babić Petričević primila je u radni posjet dr. Dalibora Burića, predsjednika Hrvatske građenske inicijative i Silvija Markovića, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva «Napredak» iz Tivta u Crnoj Gori. 

U razgovorima je istaknuto da se moraju uložiti svi napori radi očuvanja opstojnosti hrvatskog naroda i hrvatske baštine u Crnoj Gori. 
Gosti su ukazali na problem sporog dobivanja hrvatskog državljanstva, naime, nakon podnošenja zahtjeva nerijetko se na primitak hrvatskog državljanstva čeka i preko godinu dana. Također postoji problem loše materijalne situacije u kojoj se nalazi hrvatska nacionalna manjina na teritoriju Boke Kotorske, te se očekuje jačanje gospodarskih veza i suradnje kroz odgovarajuće programe i projekte, te poticanje ulaganja kroz privatizacijske procese  koji su započeli na ovom području. 

Zdenka Babić Petričević izrazila je uvjerenje da se što hitnije pronađu mogućnosti za intenziviranje kontakata i suradnje na političkom,  gospodarskom i kulturnom planu s hrvatskom nacionalnom manjinom na ovim prostorima.