Na Malti započelo zasjedanje Parlamentarne skupštine Mediterana

Valletta - Zastupnički dom parlamenta Malte domaćin je dvodnevnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) koje se u glavnom gradu Valletti održava 12. i 13. listopada. Na 7. plenarnoj sjednici PAM-a sudjeluje i voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Tonino Picula. 

Tijekom zasjedanja parlamentarni zastupnici glasovat će o izvješćima i rezolucijama koje su podržala tri stalna odbora PAM-a na proljetnom zasjedanju u Ankari 29. i 30. travnja ove godine, a izabrat će i novoga predsjednika i Upravljački odbor PAM-a za razdoblje 2013.-2014. godine. U djelokrugu trećeg Stalnog odbora za međucivilizacijski dijalog i ljudska prava Tonino Picula predstavit će izvješće i rezoluciju o temi „Poticanje zapošljavanja u mediteranskoj regiji“ koja bi trebala biti usvojena na plenarnoj sjednici PAM-a. 

Parlamentarna skupština Mediterana trenutačno okuplja 26 zemalja članica, među kojima je i Hrvatska, te Rumunjsku i Svetu Stolicu kao pridružene članice, a niz regionalnih i međunarodnih organizacija je pri PAM-u sa statusom promatrača. Zemlje članice bave se pitanjima neposredno vezanim uz život u regiji s ciljem promicanja političkog dijaloga, poticanja kulturne i gospodarske razmjene, produbljivanja demokracije i vladavine prava, poštivanja ljudskih prava te razvijanja dijaloga između kultura, civilizacija i religija. 
 

Author: Služba za medije / Ured za međunarodne i europske poslove