Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio veleposlanika Estonije Priita Palluma

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i član Hrvatsko-estonske međuparlamentarne skupine prijateljstva Željko Reiner primio je veleposlanika Republike Estonije Priita Palluma. 

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner uvodno je kazao da su bilateralni odnosi dviju zemalja vrlo dobri s intenzivnim susretima na različitim političkim razinama. Međuparlamentarne skupine prijateljstva dviju zemalja dodatno mogu doprinijeti još intenzivnijoj suradnji na mnogim područjima, suglasni su sugovornici.


Ovom prigodom potpredsjednik Reiner izrazio je zahvalu Estoniji na ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Veleposlanik Pallum podsjetio je još jednom da Estonija podržava u potpunosti Republiku Hrvatsku na njenom "europskom putu" te da očekuje jednako uspješnu suradnju kada RH postane punopravna članica Unije. Sugovornici su razmijenili mišljenja i o globalnoj ekonomskoj situaciji, pri čemu su izrazili želju za dodatnim intenziviranjem međusobne gospodarske suradnje. Potpredsjednik Reiner istaknuo je da Hrvatska može mnogo učiti od Estonije i njezinog iskustva na području informatičkih tehnologija, gdje je Estonija postigla značajne rezultate. 


Sastanak je zaključen dogovorom o skoroj suradnji.
 

Author: Služba za medije