Tajnik Sabora Josip Sesar predstavio nove saborske internetske stranice

Zagreb - U povodu pokretanja u potpunosti obnovljenih i unaprijeđenih internetskih stranica Hrvatskoga sabora, tajnik Sabora Josip Sesar danas je održao konferenciju za medije na kojoj su predstavljena poboljšanja novih saborskih stranica. Tom je prigodom istaknuto da se na projektu dodatnoga razvoja stranica u Saboru radi godinu dana, a na samoj implementaciji rješenja - više od šest mjeseci.

Tajnik Hrvatskoga sabora Josip Sesar istaknuo je kako su nove internetske stranice rezultat rada saborske Stručne službe i izvođača radova, a da tijekom cjelogodišnjega rada javnost ni u jednome trenutku nije osjetila prekid redovitoga informiranja ni nedostupnost bilo kojeg od dokumenata koje Sabor redovito objavljuje putem Interneta. Tajnik Sabora informirao je javnost da je projektom dodatnoga razvoja saborskog weba od tvrtke Perpetuum Mobile iz Zagreba kupljena specijalna web aplikacija po narudžbi, kao i novija generacija softvera iste tvrtke kojim se saborske stranice proizvode već četiri godine. 

Ovim projektom, rekao je tajnik Sabora, učinjen je potpuni redizajn staroga weba na način da su informacije prestrukturirane kako bi javnost što brže i jednostavnije došla do onoga što je zanima, a postavljena je i osnova za jednostavno proširivanje i nadogradnju novih informacija i internetskih servisa. Proizveden je i potpuno nov dizajn stranica i to u cijelosti u saborskoj Internet redakciji, dodao je Sesar.

Na sam projekt, rekao je tajnik, Hrvatski sabor potrošio je 192 000 kuna (uključujući PDV), a što je u okvirima planiranih proračunskih sredstava za projekt. Znatne uštede na projektu postignute su zahvaljujući uloženom vlastitom znanju, istaknuo je tajnik Sabora.

Author: Autor: Internet redakcija