Međuparlamentarna konferencija „Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede“

Hrvatski sabor

U Hrvatskome saboru, u četvrtak i petak, 22. i 23. studenoga 2018. održava se Međuparlamentarna Konferencija „Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede". 

Konferencija će okupiti predstavnike odbora nadležnih za poljoprivredu i ruralni razvoj nacionalnih parlamenata država članica Europske unije (21 država članica i 25 izaslanstava matičnih radnih tijela), Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta, Europske komisije, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i značajnijih sektorskih udruženja. 

Prijedlog zakonskog okvira Zajedničke poljoprivredne politike za naredno programsko razdoblje predstavit će povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan, a potom će uslijediti rasprava o: procesu usvajanja nacionalnih strateških planova, istraživanjima u poljoprivredi, sigurnosti i kvaliteti hrane, generacijskoj obnovi ruralnih područja i lokalnoj zajednici i ruralnom razvoju. 

Za drugi dan Konferencije je, uz obraćanje predsjednika Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta Czeslawa Siekierskog, planirano predstavljanje presjeka održanih rasprava i razmjena mišljenja i gledišta između zastupnika i predstavnika sektorskih udruženja kao i predlaganje tema za daljnje rasprave između nacionalnih parlamenata o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020. godine. 

Program konferencije