Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora 11. listopada 2015.

Služba za građane, 11. listopada 2015., organizirala je četvrti put za redom manifestaciju Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja Dana neovisnosti – 8. listopada.

U zgradu Hrvatskoga sabora moglo se ući bez posebne najave, a za posjetitelje je bio pripremljen poseban program obilaska zgrade Sabora. Najveću pozornost posjetitelja privukle su Sabornica i Mala vijećnica u kojoj je u nedavnoj prošlosti zasjedao Županijski dom Sabora, dvorane i saloni za protokolarne i radne sastanke, reljef Sv. Josipa - zaštitnika hrvatske domovine, replika Bašćanske ploče te poprsja hrvatskih velikana, zastupnika u Saboru.

Građani su imali priliku susresti se u Sabornici s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom te zastupnicom Đurđicom Sumrak i razgovarati o radu Sabora - plenarnim sjednicama i sjednicama radnih tijela, načinu izglasavanja zakona, odnosu vladajućih i oporbenih stranaka, trodiobi vlasti i odgovornostima zastupnika, ali i iznijeti svoja mišljenja o aktivnostima zastupnika na saborskim sjednicama te svoja očekivanja od zastupnika.

Zbog izrazito loših vremenski prilika Dan otvorenih vrata 11. listopada 2015. godine u Sabor je privukao nešto manje (276) posjetitelja, među kojima je bilo i 30-ak stranih državljana za koje je organizirano vođenje na engleskom jeziku.