Igor Rađenović održao sastanak sa članom Doma lordova u britanskom parlamentu Robertom Skidelskyjem

Zagreb - Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović primio je, u ime predsjednika Hrvatskoga sabora, u neslužbeni radni posjet lorda Roberta Skidelskyja, člana Doma lordova u britanskom parlamentu.

Posjetu su prisustvovali i istraživač analitičar i asistent lorda Skidelskyja Peter Mills, direktorica Centra za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Jasna Belošević Matić te zamjenik direktora Sektora za međunarodne odnose u HGK Domagoj Juričić.

Zastupnik Rađenović upoznao je gosta s aktualnom gospodarskom i političkom situacijom u Republici Hrvatskoj. Lord Skidelsky pokazao je poseban interes za politički i izborni sustav Republike Hrvatske te je u kratkim crtama upoznat s poviješću parlamentarizma od samih početaka hrvatske državnosti do danas.

Lord Skidelsky, koji će sutra održati predavanje u Hrvatskoj gospodarskoj komori, završno je, impresioniran bogatom hrvatskom poviješću, izrazio zadovoljstvo zbog skorog primanja Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije te zaželio predsjedniku Odbora za gospodarstvo Igoru Rađenoviću puno uspjeha u daljnjem radu.

Autor: Služba za odnose s javnošću