Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u nastupni posjet nadbiskupa Giuseppea Pinta, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet nadbiskupa Giuseppea Pinta, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj. 

Na sastanku je ocijenjeno kako su bilateralni odnosi Hrvatske i Svete Stolice odlični, što je dodatno potvrđeno i za nedavnog posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Svetoj Stolici i  njegova susreta sa Svetim Ocem. Predsjednik Sabora u razgovoru je istaknuo kako očekujemo Svetoga Oca u Hrvatskoj te izrazio nadu kako ćemo uskoro svjedočiti kanonizaciji blaženog kardinala Alojzija Stepinca. 

Sugovornici su također razmijenili mišljenja o europskoj budućnosti BiH i položaju Hrvata u toj zemlji s obzirom na strateški prioritet Hrvatske.

Apostolski nuncij Pinto izrazio je zadovoljstvo srdačnom dobrodošlicom u Hrvatskoj te izvrsnim odnosima između dviju država, naglasivši važnost njegovanja dijaloga i zajedničkih vrijednosti koje dijelimo. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora