Predsjednik Sabora Božo Petrov primio polaznike 19. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu polaznike 19. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „dr. Franjo Tuđman“ Slavko Barić izvijestio je predsjednika Sabora o sastavu 19. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" . -U ovoj generaciji imamo polaznike koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i Makedonije te iz Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova RH. 

U Ratnoj školi stječu se znanja za donošenje strateških odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na najvišoj razini školovanja, dodao je. Surađujemo s jedanaest fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te tri fakulteta Sveučilišta u Splitu, a predavači u Ratnoj školi priznati su hrvatski i inozemni profesori, znanstvenici i stručnjaci, istaknuo je Barić.  

U nastavku su razmijenjena mišljenja o političkoj situaciji u Hrvatskoj te jugoistočnoj Europi, a bilo je riječi i o aktualnim globalnim sigurnosnim izazovima. Po završetku sastanka polaznici 19. naraštaja Ratne škole uručili su predsjedniku Sabora Petrovu Spomenicu Ratne škole "Ban Josip Jelačić“.  

Ranije tijekom dana članovi Odbora za obranu i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sastali su se s polaznicima 19. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Autor: Služba za medije