Predsjednik Sabora Božo Petrov primio veleposlanika Albanije Ilira Melu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Albanije Ilira Melu.

Predsjednik Sabora Božo Petrov izrazio je zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima  dviju zemalja te čestitao Albaniji na preporuci Europske komisije za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom. Hrvatska daje punu podršku Albaniji te nudi svoje znanje i iskustvo iz pregovaračkog procesa s Unijom, dodao je Petrov.

Veleposlanik Melo zahvalio je na kontinuiranoj podršci Hrvatske te podsjetio na važnost partnerske suradnje dviju zemalja u okviru regije jugoistočne Europe. -Hrvatska je vrlo važan faktor stabilnosti u jugoistočnoj Europi koju ostale susjedne zemlje vide kao uzor, kazao je Melo.

Uz odlične političke odnose važno je poticati i gospodarsku suradnju dviju zemalja, suglasni su sugovornici. Gospodarski forumi, bolja prometna povezanost u kontekstu izgradnje Jadransko-jonske autoceste i Jadranko-jonskog plinovoda svakako će doprinijeti boljim ekonomskim odnosima, potvrdili su Petrov i Melo.

Bilo je riječi i o razvoju kulturne suradnje te turističke razmjene.

Autor: Služba za medije