Predsjednik Sabora Petrov primio predstavnike Svjetske automobilističke federacije za sport i motosport

Zagrebu - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu direktora Svjetske automobilističke federacije za sport i motosport discipline reli (FIA) Jarma Mahonena, predstavnike Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), Hrvatskog auto i karting saveza, organizacijskoga odbora Croatia Rallyja i Hrvatskog olimpijskog odbora. 

Projekt održavanja svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj (Istarskoj županiji) bila je središnja tema razgovora. 

Predstavnici izaslanstva predstavili su sljedeće korake u realizaciji ovoga projekta, među kojima je i procjena uvjeta na terenu za održavanje utrke prema kriterijima FIA- e i WRC-a. Kako je rečeno, projekt ima podršku turističkoga sektora, no isto tako bila bi značajna i politička podrška.

-Održavanje najveće svjetske automobilističke manifestacije u Hrvatskoj, osim za turizam, bilo bi izuzetno važno ne samo za promociju županije gdje se utrka održava već i promociju države u cjelini, ocijenio je predsjednik Sabora Božo Petrov te je izrazio potporu organizatorima i inicijatorima projekta. Uz predsjednika Sabora sastanku su nazočili zastupnici Ines Strenja-Linić i Maro Kristić.

Autor: Služba za medije