Predsjednik Sabora Petrov primio u nastupni posjet veleposlanicu Francuske Corinne Meunier

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanicu Francuske Corinne Meunier. Veleposlanica Francuske Corinne Meunier istaknula je vrlo dobre i prijateljske odnose dviju zemalja kao i dobru suradnju u okviru različitih područja, posebice na razini Europske unije.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov naglasio je važnost unapređenja partnerskih odnosa, poglavito na ekonomskom planu, čemu će svakako doprinijeti i predviđeni posjet francuske udruge poslodavaca MEDEF Hrvatskoj krajem siječnja 2017.

Kao primjer dobre ekonomske suradnje u okviru velikih infrastrukturnih projekata sugovornici su izdvojili ugovor o koncesiji s francuskim konzorcijem (ZAIC) za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb.

U nastavku su razmijenjena mišljenja o sigurnosti i stabilnosti EU-a i suradnji u okviru NATO-a, Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama, parlamentarnoj suradnji dviju zemalja, posebice na razini skupina prijateljstava te o francuskim iskustvima predsjedanja EU-om koja mogu biti od velike pomoći Hrvatskoj 2020.

Autor: Služba za medije