Predsjednik Sabora Petrov primio ukrajinskog veleposlanika Levčenka

Zagreb -  Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u nastupni posjet veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka.

Sugovornici su uvodno razmijenili mišljenja o bilateralnim odnosima dviju zemalja, istaknuvši vrlo dobru i prijateljsku suradnju koju potvrđuju i aktualni susreti na visokim političkim razinama kao i skora 25. obljetnica međusobnog priznanja Ukrajine i Hrvatske.

Veleposlanik Levčenko izvijestio je predsjednika Sabora Petrova o aktualnoj političkoj situaciji u Ukrajini s posebnim osvrtom na Donbas i Krim te provedbu Minskih sporazuma.

Razmijenjena su mišljenja i o euroatlantskim nastojanjima Ukrajine, posebice u kontekstu pružanja hrvatskih iskustava iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom. -Intenziviranje međuparlamentarne suradnje, kako na razini predsjednika parlamenata tako i na razini parlamentarnih odbora i skupina prijateljstva, svakako može dodatno osnažiti veze Ukrajine i Hrvatske, dodao je Petrov.

Bilo je riječi i o drugim oblicima suradnje dviju zemalja, pri čemu nastavak jačanja gospodarske suradnje i turističke razmjene sugovornici vide kao važne prioritete u ukupnim odnosima dviju zemalja.

Autor: Služba za medije