Predsjednik Sabora sazvao 3. plenarnu sjednicu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov, na temelju poslovničkih ovlasti, sazvao je danas 3. plenarnu sjednicu, prvu nakon zimske stanke u zasjedanju. Sjednica Sabora započinje u utorak, 17. siječnja, a trajat će do petka, 7. travnja 2017. 

Trenutačno je na predloženom dnevnom redu sjednice 50 točaka za raspravu. U tom broju je 30 akata koji nisu stigli biti raspravljeni tijekom 1. ili 2. plenarne sjednice 9. saziva, 18 je novih akata, a dvije točke dnevnoga reda odnose se na redovita izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove. 

Među aktima na dnevnom redu sjednice su, među ostalima, Plan usklađivanja zakonodavstva RH s pravnom stečevinom EU-a, niz izvješća Državnog ureda za reviziju, izvješća o radu državnih i drugih tijela među kojima i ona o radu Državnog odvjetništva, sudbene vlasti, Ministarstva unutarnjih poslova i druga. 

Kako je to uobičajeno na početku svake saborske sjednice, u utorak, 17. siječnja, nakon utvrđivanja dnevnoga reda 3. sjednice, saborski zastupnici postavljat će pitanja Vladi Republike Hrvatske.

Autor: Služba za medije