Davor Stier primio člana Odbora za vanjsku politiku nizozemskog parlamenta Fransa Timmermansa

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskome saboru Davor Stier primio je u posjet člana Odbora za vanjsku politiku nizozemskog parlamenta Fransa Timmermansa.

Nizozemski parlamentarac uvodno je čestitao Hrvatskoj na završetku pregovora i skorom pristupanju u članstvo u Europskoj uniji. U okviru razgovora o predstojećem referendumu, Davor Stier izrazio je uvjerenje u pozitivan ishod, prvenstveno zato što se Hrvatska uvijek identificirala s europskim vrijednostima. Govoreći o području jugoistočne Europe, Davor Stier rekao je da će Hrvatska u periodu nakon pristupanja još snažnije promovirati europsku perspektivu susjednih zemalja. Zastupnik je posebno naglasio da će njegova stranka, Hrvatska demokratska zajednica, iako u oporbi, i dalje podržavati sve procese i inicijative koji su od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku.
 
Član Odbora za vanjsku politiku nizozemskog parlamenta Frans Timmermans predstavio je svoju kandidaturu za povjerenika za ljudska prava Vijeća Europe, naglasivši da će njegov prioritet biti implementacija ratificiranih sporazuma od strane zemalja članica. 

Sugovornici su razmijenili stajališta o aktualnim pitanjima utjecaja krize na stanje ljudskih prava te o problemima imigranata, izbjeglica i manjina u Europi. Govoreći o pitanju identiteta, Davor Stier istaknuo je da je potrebno da zemlje Europe s jakom kršćanskom tradicijom njeguju te vrijednosti i u nadolazećem razdoblju.

Autor: Služba za odnose s javnošću