Posjeti Hrvatskome saboru

dan+otvorenih+vrata+01.jpg

Posjeti Saboru organiziraju se od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 15 sati. Tijekom posjeta posjetitelji prolaze kroz predvorje saborske zgrade i dio protokolarnih prostora, a s galerije mogu pogledati Veliku vijećnicu ili nazočiti plenarnoj sjednici.

Stručni voditelji upoznat će posjetitelje s osnovnim činjenicama iz povijesti Hrvatskoga sabora i saborske zgrade, s ulogom Sabora u očuvanju hrvatskoga jezika i s vjekovnom borbom hrvatskog naroda za stvaranje samostalne države. Pojasnit će im se funkcioniranje Sabora kao nacionalnog parlamenta države članice Europske unije te pojmovi kao što su: Ustav,zakon, zakonodavni postupak, zastupnik, radno tijelo, plenarna sjednica i drugi.

Najava posjeta

Posjet pojedinaca ili grupe građana potrebno je najaviti telefonom.

Za osnovne škole: 01/4569 730; 4569727; 
Za srednje škole, fakultete i građane: 01/4569 607 i 6303 553
ili elektroničkom poštom na adresu: posjeti@sabor.hr.

Telefonskom najavom odmah ćete doznati je li traženi termin slobodan i predbilježiti se ili dogovoriti neki drugi termin posjeta. 
Molimo osnovne škole da termine za posjet svojih učenika dogovaraju sa Službom za građane izravno, bez posredstva turističkih agencija.

Dostava osobnih podataka

Najkasnije pet dana prije dogovorenog termina posjetitelji trebaju Službi za građane dostaviti osobne podatke - ispunjen obrazac za prijavu posjeta.

Susreti sa zastupnicima 

O želji posjetitelja (isključivo skupine) za susret sa zastupnicima, Služba obavještava klubove zastupnika, a zastupnici se odazivaju ovisno o svojim mogućnostima i raspoloživom vremenu u zakazanom terminu.

Ako niste sigurni tko su zastupnici iz vaše izborne jedinice, te informacije možete pronaći u evidenciji aktualnih zastupničkih mandata prema izbornim jedinicama u Republici Hrvatskoj.

Tko je moj zastupnik?

Svoje dojmove o posjetu Hrvatskome saboru podijelite s nama u Knjizi dojmova na adresi: knjiga-dojmova@sabor.hr.