Priopćenja

Ukupno rezultata: 7269
Ukupno rezultata: 7269

Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković održao sastanak s predsjednikom Suda Europske unije Lenaertsom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Suda Europske unije Koenom Lenaertsom koji s izaslanstvom koje čine suci i nezavisni odvjetnici Suda boravi u Hrvatskoj.
Više

Pododbor za prava djeteta Velike nacionalne skupštine Turske u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb –  Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a Marko Pavić i predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković te potpredsjednik Odbora za obitelj, mlade i sport Veljko Kajtazi i članica Odbora Nada Murganić sastali su se u ponedjeljak na odvojenim sastancima s članovima Pododbora za prava djeteta Velike nacionalne skupštine Republike Turske koji borave u radnom posjetu Hrvatskoj.
Više

Polaznici 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ boravili u studijskom posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb – Polaznici 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ boravili su u četvrtak u studijskom posjetu Hrvatskome saboru, a domaćin posjeta bio im je saborski Odbor za obranu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i izabranog zastupnika u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije Tomislava Žigmanova

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i izabranog zastupnika u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije Tomislava Žigmanova.
Više

Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu održao tematsku raspravu o naknadama za pravo puta

Zagreb - Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu održao je u četvrtak tematsku sjednicu „Izmjene Zakona o elektroničkim komunikacijama i Pravilnika  o potvrdi i naknadi za pravo puta" na kojoj se raspravljalo o izmjenama ovih pravnih propisa kojima se, između ostaloga, predlaže značajno smanjenje naknade za pravo puta.
Više

Ivana Kekin primila finskog veleposlanika Kallea Johannesa Kankaanpääja

Zagreb - Voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Finska Ivana Kekin primila je u srijedu veleposlanika Republike Finske u Republici Hrvatskoj Kallea Johannesa Kankaanpääja.
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio etiopsku veleposlanicu Demitu Hambisu Bonsu

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli sastao se u srijedu s veleposlanicom Savezne Demokratske Republike Etiopije sa sjedištem u Rimu Demitom Hambisom Bonsom.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na Smart City Summitu 2022

Šibenik - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je na manifestaciji Smart City Summit 2022. gdje je izlagala na panelu o temi: „Pametna sela – investicija budućnosti?“.
Više

U Saboru održana tematska sjednica u povodu obilježavanja stote obljetnice mirovinskog osiguranja

Zagreb – Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo održao  je  u srijedu tematsku sjednicu u povodu obilježavanja stote obljetnice mirovinskog osiguranja – Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Švedska primili švedsku veleposlanicu Dianu Helen Madunic

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Švedska Vesna Vučemilović i članovi skupine Erik Fabijanić, Davor Ivo Stier, Katica Glamuzina, Vesna Nađ, Bojan Glavašević i Martina Vlašić Iljkić održali su u srijedu sastanak s veleposlanicom Kraljevine Švedske u RH Dianom Helen Madunic.
Više

Ivan Ćelić i Anamarija Blažević sudjelovali na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Sofija - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative Ivan Ćelić i članica Izaslanstva Anamarija Blažević sudjelovali su 16. i 17. svibnja na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative.
Više

Domagoj Hajduković i Ružica Vukovac sudjelovali na sastanku na kojem su predstavljeni prvi rezultati Konferencije o budućnosti Europe

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i potpredsjednica Odbora za poljoprivredu Ružica Vukovac sudjelovali su na sastanku Međuparlamentarnog odbora (ICM, Inter-parliamentary Committee Meeting) u organizaciji Odbora za ustavna pitanja Europskog parlamenta (AFCO) i Uprave za odnose s nacionalnim parlamentima na kojoj su predstavljeni prvi rezultati Konferencije o budućnosti Europe i o njima razmijenjena mišljenja sa zastupnicima nacionalnih parlamenata.
Više

Objavljeni konačni rezultati mrežnog kviz-natjecanja o poznavanju Sabora: Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica najuspješnija

Zagreb – Saborska Služba za građane organizirala je u petak, 13. svibnja osmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola. 
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Petir: Hrvatska je GMO-free zemlja i na takvo opredjeljenje poziva države na području Alpe-Adria-Dunav

Mali Lošinj – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u ponedjeljak na dvadesetoj međunarodnoj znanstveno-kulturnoj manifestacija Lošinjski dani bioetike.
Više

Davor Ivo Stier i Stephen Nikola Bartulica sudjelovali na međuparlamentarnoj konferenciji o migracijama

Pariz – Članovi Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier i Stephen Nikola Bartulica sudjeluju na međuparlamentarnoj konferenciji o migracijama i izazovima s kojima se države članice Europske unije suočavaju sedam godina nakon migracijske krize 2015., a u svjetlu rata u Ukrajini i zaštite vanjskih granica Unije.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih na osvojenom zlatnom odličju na 24. Olimpijskim igrama gluhih

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih na osvojenom zlatnom odličju na 24. Olimpijskim igrama gluhih u Caxias do Sulu u Brazilu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković posjetio međunarodni sajam "S klobasicom u EU"

Sveti Petar u Šumi - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković posjetio je u nedjelju međunarodni sajam "S klobasicom u EU" ocijenivši ga važnim događajem koji okuplja domaće poduzetnike i gdje dolazi do izražaja sinergija države, općine i samih proizvođača.
Više

Predvodeći izaslanstvo Hrvatskoga sabora, predsjednik Jandroković odao počast žrtvama Bleiburške tragedije i križnih putova

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković odao je počast žrtvama Bleiburške tragedije i križnih putova te, uz izaslanika predsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i izaslanstvo, položio vijenac uime Hrvatskoga sabora i Vlade kod Središnjeg križa na Mirogoju.
Više

Marijana Petir primila zastupnika sjevernomakedonskog Sobranja i predsjednika Nacionalnog vijeća za europske integracije Aleksandra Nikoloskog

Zagreb - Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir susrela se u petak sa zastupnikom sjevernomakedonskog Sobranja te predsjednikom Nacionalnog Vijeća za europske integracije Aleksandrom Nikoloskim u čijoj je pratnji bio veleposlanik Sjeverne Makedonije u Republici Hrvatskoj Milaim Fetai.
Više

Potpredsjednica Odbora za zdravstvo Grba Bujević: zdravstvena pismenost jest i treba biti dio zdravstvene politike i dio reforme zdravstva na duge staze

Zagreb - Tematska sjednica posvećena zdravstvenoj pismenosti u Hrvatskoj i načinima njezinoga unaprjeđenja održana je u petak u organizaciji Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, uz sudjelovanje saborskih zastupnika i hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu te stručnjaka iz područja zdravstva, predstavnika Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinskog fakulteta u Splitu, udruga u zdravstvu te novinara koji prate području zdravstva.
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku objavio Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje članova Povjerenstva iz članka 150. Zakona o socijalnoj skrbi

Zagreb - Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora objavio je danas ponovljeni Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje članova Povjerenstva iz članka 150. Zakona o socijalnoj skrbi. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac u povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac u povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.
Više

Na sjednici Odbora za vanjsku politiku predstavljen proces pristupanja Hrvatske Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj

Zagreb - U Saboru je u petak održana sjednica Odbora za vanjsku politiku na kojoj je predstavljen proces pristupanja Republike Hrvatske Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). 
Više

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice postigla najbolji plasman na mrežnom kviz-natjecanju o poznavanju Sabora

Zagreb – Nakon što je 29. travnja  2022. održano natjecanje za srednjoškolce, saborska Služba za građane organizirala je u petak osmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio britanskog veleposlanika Simona Thomasa

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli sastao se u četvrtak s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simonom Derekom Thomasom.
Više

Hajduković primio ukrajinskog veleposlanika Vasila Kiriliča

Zagreb - Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u srijedu s veleposlanikom Republike Ukrajine u Hrvatskoj Vasilom Kiriličem. 
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Cappelli održao sastanak s predsjednikom Nacionalnog vijeća za eurointegracije Sjeverne Makedonije Nikoloskim

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli sastao se u četvrtak s predsjednikom Nacionalnog vijeća za eurointegracije Sjeverne Makedonije Aleksandrom Nikoloskim s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, suradnji dvaju parlamenata te europskim pitanjima.
Više

Jakšić i Katičić primili izaslanstvo Vrhovnog suda Republike Latvije

Zagreb - Predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić i potpredsjednik Odbora Krunoslav Katičić primili su u četvrtak izaslanstvo Vrhovnog suda Republike Latvije u sklopu njihovoga posjeta sudskim, administrativnim i pravnim institucijama u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa.
Više

U Saboru održana tematska sjednica u povodu Međunarodnog dana sestrinstva

Zagreb – U Saboru je u četvrtak održana sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku s temom "Sestrinstvo - snaga je u zajedništvu". Sjednica je sazvana u povodu obilježavanja 12. svibnja - Međunarodnog dana sestrinstva – medicinskih sestara i medicinskih tehničara.
Više

Održan sastanak međuparlamentarnih skupina prijateljstva hrvatskog i azerbajdžanskog parlamenta

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan Maja Grba-Bujević i članovi Skupine Barbara Antolić Vupora, Zvane Brumnić, Ivan Čelić, Davor Ivo Stier, Erik Fabijanić i Domagoj Hajduković održali su u četvrtak videokonferencijskim putem prvi sastanak s članovima azerbajdžanske Skupine prijateljstva s Hrvatskom u Mili Mađlisu, azerbajdžanskom parlamentu, na čelu s voditeljicom Skupine prijateljstva Konul Nurullayevom.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković i državni tajnik Svete Stolice Parolin održali govore u Hrvatskome saboru

Zagreb – Nakon održanog bilateralnog sastanka, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin održali su govore pred zastupnicama i zastupnicima u Hrvatskom saboru. 
Više

Učenici 57 osnovnih škola sudjeluju na mrežnom kviz-natjecanju o poznavanju Sabora

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora, 13. svibnja s početkom u 10.00 sati, organizira osmo po redu online kviz-natjecanje „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ za učenike osmih razreda osnovnih škola. 
Više

Marija Selak Raspudić primila članicu Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta Anniku Brunu

Zagreb – Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić održala je u srijedu sastanak s  francuskom zastupnicom u Europskom parlamentu Annikom Brunom, članicom Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta.
Više

Izaslanstvo rukovodećih službenika Skupštine Albanije boravilo u studijskom posjetu Saboru

Zagreb – Zastupnik Davor Ivo Stier primio je u utorak izaslanstvo rukovodećih službenika Skupštine Republike Albanije koji od 9. do 11. svibnja borave u studijskom posjetu Hrvatskome saboru.
Više

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Moldavija Irena Šimunić održala sastanak s veleposlanikom Moldavije Tuleom

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Moldavija Irena Šimunić održala je u ponedjeljak sastanak s veleposlanikom Moldavije u Hrvatskoj Olegom Tuleom.
Više

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio moldavskog veleposlanika Olega Tuleu

Zagreb - Potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak veleposlanika Republike Moldavije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Olega Tuleu. 
Više

Domagoj Hajduković sudjelovao na obilježavanju Dana Europe u Madridu

Madrid – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sudjelovao je u Madridu na obilježavanju Dana Europe, ujedno i 72. obljetnice donošenja Schumanove deklaracije, na poziv predsjednika španjolskog Senata Andera Gila Garcíje. Uoči proslave Hajduković se susreo s predsjednikom Senata Garcíjom te s predsjednicom Zajedničkog odbora za europske poslove Susanom Sumelzo Jordán i članovima Odbora.
Više

Potpredsjednik Sabora Davorko Vidović sudjelovao na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba te Dana Europe

Zagreb - Potpredsjednik Sabora Davorko Vidović, kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, nazočio je na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba te Dana Europe.
Više

Marijana Petir sudjelovala na obilježavanju 124. obljetnice Stepinčeva rođenja

Krašić - Zastupnica Marijana Petir, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću na svetoj misi prilikom koje je obilježena 124. obljetnica rođenja blaženog kardinala Alojzija Stepinca.
Više

Zastupnica Petir: Hrvatska ima izvrsna maslinova ulja

Supetar – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora Marijana Petir sudjelovala je na međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara, 24. Noćnjaku, koji je održan u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.
Više

Zastupnica Marijana Balić sudjelovala na 18. konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative

Tirana - Zastupnica Marijana Balić, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, sudjelovala je u 5. i 6. svibnja na 18. konferenciji predsjednika parlamenata država sudionica Jadransko-jonske inicijative u okviru albanskog predsjedanja Inicijativom. Glavne teme konferencije bile su posvećene Zapadnom Balkanu i suradnji zemalja ove Inicijative na području kulture i turizma.
Više

Hanfa izvijestila Odbor za financije i državni proračun o prvoj fazi nadzora u vezi s navodnim trgovanjem zaposlenika HNB-a vrijednosnim papirima banaka temeljem povlaštenih informacija

Zagreb - Nakon tematske sjednice o trgovanju zaposlenika HNB-a vrijednosnim papirima održane potkraj siječnja i tadašnjeg zaključka da će Odbor za financije i proračun pratiti ishod nadzora Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u vezi s trgovanjem vrijednosnim papirima banaka za čiji je nadzor zadužena Hrvatska narodna banka (HNB), predsjednica Odbora Grozdana Perić sazvala je za petak drugu po redu tematsku sjednicu na tu temu. 
Više

Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio potpredsjednicu Skupštine Crne Gore Branku Bošnjak

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin održao je u četvrtak sastanak s potpredsjednicom Skupštine Crne Gore Brankom Bošnjak.
Više

Marijana Petir primila izaslanstvo Hrvatske protestantske konferencije

Zagreb - Zastupnica Marijana Petir sastala se u četvrtak s Kurtom Iglerom, regionalnim predsjednikom organizacije Open Doors -  međunarodne organizacije koja se zalaže za progonjene kršćane, vjerske slobode i ljudska prava, predsjednikom Hrvatske protestantske konferencije Vatroslavom Župančićem i glavnim tajnikom Hrvatske protestantske konferencije biskupom Jasminom Milićem. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković u službenom posjetu Španjolskoj - održan Hrvatsko-španjolski međuparlamentarni forum u Madridu

Madrid - Na poziv predsjednice Zastupničkog doma parlamenta Kraljevine Španjolske Meritxell Batet Lamaña, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravi u službenom posjetu Kraljevini Španjolskoj gdje je predvodio saborsko izaslanstvo na Hrvatsko-španjolskom međuparlamentarnom forumu te održao bilateralni sastanak s predsjednicom Batet.
Više

Zastupnica Marijana Petir održala sastanak s Borisom Havelom i Naidom-Mihal Brandl

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Izrael u Hrvatskom saboru Marijana Petir sastala se u srijedu s izvanrednim profesorom na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i stručnjakom za Bliski istok Borisom Havelom i povjesničarkom i predstojnicom Katedre za judaistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu docenticom Naidom-Mihal Brandl. 
Više

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio trećeg predsjednika austrijskog Parlamenta Norberta Hofera

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak trećeg predsjednika Nacionalnog vijeća Parlamenta Republike Austrije Norberta Hofera. Dužnosnici su razgovarali o osnaživanju bilateralnih odnosa dviju država s posebnim naglaskom na jačanje parlamentarne suradnje.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković primio savjetnika prve potpredsjednice ukrajinskog parlamenta Lubkivskog

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u ponedjeljak savjetnika prve potpredsjednice ukrajinskog parlamenta, Verhovne Rade, Markijana Lubkivskog s kojim je razmijenio mišljenja o aktualnoj situaciji u Ukrajini te procesu približavanja Ukrajine europskim integracijama.
Više

Ante Bačić otvorio 18. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2022.“

Vodice - Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ante Bačić, otvorio je u ponedjeljak 18. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2022.“ čiji je ovogodišnji pokrovitelj Hrvatski sabor.
Više