Priopćenja

Ukupno rezultata: 8279
Ukupno rezultata: 8279

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio veleposlanika Litve Eduardasa Borisovasa

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak veleposlanika Litve u Hrvatskoj Eduardasa Borisovasa s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima te jačanju parlamentarne i gospodarske suradnje.
Više

Parlamentarna zastupnica Alina Dandara i predstavnici civilnoga društva Moldavije posjetili Hrvatski sabor

Zagreb - Zastupnice Dalija Orešković i Sandra Benčić primile su na odvojenim sastancima zastupnicu u moldavskom parlamentu Alinu Dandaru te predstavnike organizacija civilnoga društva i predstavnike Nacionalnog demokratskog instituta  Republike Moldavije. 
Više

Davor Ivo Stier primio veleposlanika Litve Eduardasa Borisovasa

Zagreb - Voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Litva Davor Ivo Stier primio je u petak veleposlanika Litve u Republici Hrvatskoj Eduardasa Borisovasa.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio 16. večeri članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten i Zaklade Prsten

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je 16. večeri članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten i Zaklade Prsten.
Više

Konferencija o vjerskim slobodama u Saboru: najnoviji trendovi pokazuju da su u Europi najugroženiji Židovi, a iza njih kršćani

Zagreb – U Saboru je u organizaciji Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Izrael u petak održana konferencija o vjerskim slobodama, a povodom obilježavanja Crvene srijede, dana posvećenog svima koji su progonjeni zbog svoje vjere.
Više

U Saboru održan simpozij "Hrvatska i svijet 2024. godine poslije pandemijske oluje"

Zagreb - Međunarodni simpozij ‘’Hrvatska i svijet 2024. poslije pandemijske oluje’’ u organizaciji Kluba Domovinskog pokreta, u petak je u Saboru okupio inozemne paneliste, protivnike mjera protiv korone koji su predstavili nekoliko postpandemijskih tekućih otvorenih pitanja koje, tvrde, treba trenutno raspraviti.
Više

Održana tematska sjednica o problemu nedostatnih smještajnih kapaciteta za djecu u alternativnoj skrbi

Zagreb – Zajednička tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbora za mlade, obitelj i sport o nedostatnih smještajnih kapaciteta za djecu u alternativnoj skrbi okupila je u petak zastupnike, predstavnike Ureda pravobraniteljice za djecu, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, UNICEF-a, Ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, centara za pružanje usluga u zajednici čiji je osnivač RH, ustanova za skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi drugih osnivača, udomiteljskih udruga, ustanova socijalne skrbi za djecu s problemima u ponašanju, ustanova koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju te stručnjake.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanika Moldavije Olega Țuleu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u četvrtak veleposlanika Moldavije sa sjedištem u Budimpešti Olega Țuleu. Središnje teme razgovora bile su bilateralni odnosi, eurointegracijsku put Moldavije te aktualna politička zbivanja.
Više

Objavljen Javni poziv Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina za imenovanje članova Povjerenstva za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova

Zagreb - Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina objavio je danas Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje članova Povjerenstva za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova.
Više

Zastupnica Marija Selak Raspudić sudjelovala na Drugom globalnom forumu međuparlamentarne suradnje u postizanju ciljeva održivog razvoja

Taškent, Uzbekistan – Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić sudjelovala je u četvrtak na Drugom globalnom forumu međuparlamentarne suradnje u postizanju ciljeva održivog razvoja koji je održan u Taškentu u organizaciji entiteta Ujedinjenih naroda za ravnopravnost spolova i osnaživanje žena (UN Žene), zajedno s uzbekistanskom Vladom i predstavništvom UN-a u toj zemlji. 
Više

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održao sastanak s kosovskim ministrom unutarnjih poslova Xhelalom Sveçlom

Zagreb - Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić s članovima Odbora u četvrtak je održao sastanak s izaslanstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Kosovo koje je predvodio ministar Xhelal Sveçla.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Švedske Annu Boda

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u srijedu veleposlanicu Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Annu Boda s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, suradnji dviju država unutar EU-a te globalnim političkim i sigurnosnim izazovima.
Više

U Saboru održan susret djece iz dječjih vijeća, foruma i Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochilda sa zastupnicima

Zagreb - Odbor za obitelj, mlade i sport bio je u srijedu domaćinom 13. zajedničke sjednice predstavnika djece iz cijele Hrvatske koja dolaze iz dječjih vijeća, foruma i Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochilda (NEF) Hrvatske sa saborskim zastupnicima.
Više

Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove i dijasporu Skupštine Republike Kosova u službenom posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb - Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove i dijasporu Skupštine Republike Kosova boravi u službenom posjetu Hrvatskome saboru, a domaćin posjeta je saborski Odbor za vanjsku politiku.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu predstavljen projekt LIFE CROLIS

Zagreb – Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu održanoj u srijedu provedena je rasprava o utjecaju novih klimatskih politika na sektore poljoprivrede i šumarstva. Sjednica je sazvana uoči klimatskog summita Ujedinjenih naroda koji se održava u Dubaiju, a čiji cilj je globalna procjena klimatskih mjera provedenih u skladu s ciljevima Pariškog sporazuma.
Više

Zastupnici Zdravka Bušić i Davor Ivo Stier sudjelovali na 7. susretu hrvatske dijaspore Južne Amerike

Montevideo – Buenos Aires - Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić i potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Ivo Stier sudjelovali su u Montevideu, Republici Urugvaj, na Sedmim susretima hrvatske dijaspore Južne Amerike.
Više

Zastupnici Hajduković, Pavić i Kuzmanić sudjelovali na sastanku COSAC-a

Madrid - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i članovi Odbora Marko Pavić te Matko Kuzmanić sudjelovali su na LXX. sastanku Konferencije odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC) koji je od 26. do 28. studenoga 2023. održan u okviru parlamentarne dimenzije španjolskog predsjedanja Vijećem EU-a.
Više

Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković sudjelovala na međuparlamentarnom sastanku o europskom građanskom obrazovanju

Bruxelles – Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković sudjelovala je na međuparlamentarnom sastanku odbora o europskom građanskom obrazovanju, u organizaciji Odbora za kulturu i obrazovanje (CULT) Europskoga parlamenta.
Više

Ivan Ćelić sudjelovao na sastanku Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Kišinjev – Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (PD SEI) Ivan Ćelić sudjelovao je na sastanku Parlamentarne skupštine PD SEI-a koji se održao u glavnom gradu Moldavije 26. i 27. studenoga.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanoj dodjeli državnih nagrada za sport "Franjo Bučar"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanoj dodjeli državnih nagrada za sport "Franjo Bučar" održanoj u Hrvatskom saboru te uručio nagrade za životno djelo.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao sastanak s predsjednikom Odbora za europske integracije armenskog parlamenta Yeghoyanom

Madrid – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i predsjednik Odbora za europske integracije Nacionalne skupštine Republike Armenije Arman Yeghoyan održali su u ponedjeljak bilateralni sastanak u Madridu, gdje su sudjelovali na sastanku Konferencije odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC). 
Više

U organizaciji Kluba zastupnika Mosta održan okrugli stol o dostupnosti skrbi o mentalnom zdravlju

Zagreb – Okrugli stol o temi: "Značaj očuvanja i unapređenja dostupnosti skrbi o mentalnom zdravlju", u organizaciji zastupnika Mosta Zvonimira Troskota i na inicijativu voditelja Savjeta za zdravstvo Mosta Ivana Bekavca, okupio je u ponedjeljak u Saboru stručnjake, predstavnike državnih institucija kao i udruga građana.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao u humanitarnoj akciji Zaklade Ana Rukavina

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je u humanitarnoj akciji Zaklade Ana Rukavina javljanjem na telefonske pozive građana u pozivnom centru Zaklade.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir posjetila prvu hrvatsku Banku hrane

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir posjetila je u petak prvu hrvatsku Banku hrane i Logistički centar za pripremu i djelovanje u kriznim situacijama u Heinzelovoj ulici, u prostoru koji je Grad Zagreb ustupio na korištenje gradskom Crvenom križu, a čije opremanje je sufinancirano sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti putem Ministarstva poljoprivrede.
Više

Održan okrugli stol o reformi zdravstva u organizaciji zastupnice Dalije Orešković

Zagreb –  Na inicijativu neparlamentarne stranke Hoćemo pravedno, zastupnica Dalija Orešković organizirala je u petak u Hrvatskome saboru okrugli stol o Reformi zdravstva. 
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio plaketu “Ambasador Parlametra“ koju dodjeljuje udruga Gong

Zagreb - Predsjedniku Odbora za europske poslove Domagoju Hajdukoviću u petak su predstavnice udruge GONG, izvršna direktorica Oriana Ivković Novokmet i viša projektna koordinatorica i antikorupcijska i izborna stručnjakinja Josipa Dika, uručile plaketu “Ambasador Parlametra“ za najveći broj postavljanih zastupničkih pitanja.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je 31. svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Više

Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Bugarska Nino Raspudić održao sastanak s veleposlanicom Bugarske Ivom Krulevom

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Bugarska Nino Raspudić održao je u četvrtak sastanak s veleposlanicom Bugarske Ivom Krulevom. 
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Irak primili privremenu otpravnicu poslova u veleposlanstvu Iraka

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Irak Željko Pavić i član Skupine Erik Fabijanić održali su u četvrtak prvi sastanak s privremenom otpravnicom poslova u veleposlanstvu Republike Irak Nazdar Sherzad.
Više

Izaslanstvo Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Izrael boravilo u radnom posjetu Izraelu

Izrael – Članovi saborske Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Izrael, Katarina Nemet, Jure Brkan, Siniša Jenkač i Andro Krstulović Opara boravili su u dvodnevnom radnom posjetu Izraelu, na poziv Američkog židovskog odbora (American Jewish Comittee).
Više

Održan sastanak međuparlamentarnih skupina prijateljstva Hrvatske i Italije

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Italija akademik Željko Reiner i članovi Skupine Ante Bačić, Vesna Bedeković, Gari Cappelli, Domagoj Hajduković, Marin Lerotić, Nino Raspudić, Žarko Tušek i Silvano Hrelja održali su videokonferencijski sastanak s voditeljicom Međuparlamentarne skupine prijateljstva Italija – Hrvatska Valentinom D'Orso.
Više

Održana tematska sjednica Odbora za pravosuđe o Agrokoru i pravnom položaju Republike Hrvatske

Zagreb – U raspravi o temi Agrokora i pravnom položaju Republike Hrvatske uz saborske zastupnike sudjelovali su i glavna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj Šipek, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravko Lucić i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović. 
Više

Izaslanstvo Parlamenta Gruzije u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb - Predsjednica Odbora za europske integracije Parlamenta Gruzije i voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Gruzija-Hrvatska Maka Bochorishvili te članovi Skupine Nino Tsilosani, predsjednica Odbora za poljoprivredu te  Giorgi Tsagareishvili i Gela Samkharauli borave u službenom posjetu Hrvatskome saboru.
Više

Svjetski dan djece: Čestitka Odbora za obitelj, mlade i sport

U prigodi Svjetskog dana djece koji se obilježava 20. studenoga, saborski Odbor za obitelj, mlade i sport uputio je čestitku.
Više

OESS u vrijeme krize: uloga Parlamentarne skupštine u odgovoru na vanjske izazove

Erevan – Zastupnici Davor Bernardić i Zvonimir Troskot sudjelovali su od 18. do 20. studenoga na 21. jesenskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS).
Više

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjelovalo na obilježavanju 32. obljetnice stradanja Škabrnje

Škabrnja – Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno Antom Sanaderom, potpredsjendikom Sabora i izaslanikom predsjednika Sabora sudjelovalo je na obilježavanju 32. obljetnice stradanja Škabrnje.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2023., "Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“

Vukovar - U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2023., "Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir od udruge Gong primila plaketu "Ambasadorice Parlametra"

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir susrela se u petak s Orianom Ivković Novokmet, izvršnom direktoricom udruge GONG i Sergejom Županićem, projektnim koordinatorom GONG-a. Tom prigodom predstavnici GONG-a uručili su joj plaketu "Ambasadorice Parlametra".
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Francuska sastali se s veleposlanikom Francuske Fabienom Fieschijem

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Francuska Silvano Hrelja i članovi Skupine Erik Fabijanić, Davor Ivo Stier i Jelena Miloš održali su u petak sastanak s veleposlanikom Francuske Fabienom Fieschijem.
Više

Domagoj Hajduković održao sastanak s veleposlanikom Francuske Fabienom Fieschijem

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u petak s veleposlanikom Francuske Fabienom Fieschijem.
Više

Predsjednica Odbora za Hrvate izvan RH Zdravka Bušić održala sastanak s veleposlanikom Norveške Arneom Sannes Bjørnstadom

Zagreb – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić održala je u petak sastanak s veleposlanikom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Arneom Sannes Bjørnstadom. Sastanku je nazočio i zastupnik Nevenko Barbarić, predstavnik XI. izborne jedinice za dijasporu.
Više

Održan okrugli stol Kluba zastupnika SDP-a o studentskom standardu u Hrvatskoj

Zagreb – U povodu Međunarodnog dana studenata Klub zastupnika SDP-a održao je u petak u Hrvatskome saboru okrugli stol pod nazivom “Studentski standard u Republici Hrvatskoj“. 
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Kanade Jessicu Eve Blitt

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u petak sastanak s veleposlanicom Kanade u Hrvatskoj Jessicom Eve Blitt s kojoj je razgovarao o bilateralnim odnosima, odnosima EU-a i Kanade te aktualnim političkim pitanjima.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio predsjednicu Vijeća ministara Talijanske Republike Meloni

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednicu Vijeća ministara Talijanske Republike Giorgiu Meloni.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanika Litve Eduardasa Borisovasa

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u petak sastanak s veleposlanikom Litve u Hrvatskoj Eduardasom Borisovasom. Sugovornici su razmijenili mišljenja o nizu aktualnih političkih tema te bilateralnim odnosima i odnosima unutar EU-a.
Više

Odbor za ravnopravnost spolova raspravljao o prijeporima oko uvođenja femicida u Kazneni zakon

Zagreb – Odbor za ravnopravnost spolova posvetio je u petak tematsku sjednicu prijeporima oko uvođenja femicida u Kazneni zakon. 
Više

Izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora Zdravka Bušić sudjelovala na 28. Forumu hrvatskih manjina

Zagreb – Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić sudjelovala je u petak na 28. Forumu hrvatskih manjina, koji je održan u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.
Više

Odbor za poljoprivredu raspravljao o suradnji primarnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivačkog sektora

Zagreb - Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu  održanoj u četvrtak provedena je rasprava o „Perspektivi uzgoja i prerade rajčice u Istri, s osvrtom na suradnju prehrambene industrije s poljoprivrednicima“.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković podsjetio na današnje obilježavanje 350 godina smrti grofice Ane Katarine Zrinski

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković podsjetio je na sjednici Hrvatskoga sabora kako danas obilježavamo 350 godina smrti grofice Ane Katarine Zrinski, rođene Frankopan.
Više

Održana tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku o unaprjeđenju zdravstvene skrbi u kući

Zagreb - Kako je uvodno naglasila predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar Dračevac na današnjoj tematskoj sjednici Odbora, zdravstvena njega u kući dio je primarne zdravstvene zaštite. Kao djelatnost izravno osigurava usluge i intervencije prema pacijentima u njihovu domu, provodi se u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja i sprečavanja njegovog pogoršanja te omogućuje smanjenje broja dana provedenih na bolničkom liječenju što pridonosi rasterećenju zdravstvenog sustava.
Više