Priopćenja

Ukupno rezultata: 7019
Ukupno rezultata: 7019

Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić upisala se u knjigu žalosti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Zagreb – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, zastupnica Zdravka Bušić upisala se u ponedjeljak u knjigu žalosti koju je u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj otvorio u Kući Europe.
Više

Marijana Petir održala sastanak s mađarskim državnim tajnikom za odnose s vjerskim i etničkim zajednicama Miklósom Soltészom

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sastala se u ponedjeljak s predstavnikom Vlade Mađarske, državnim tajnikom za odnose s vjerskim i etničkim zajednicama Miklósom Soltészom, veleposlanikom Mađarske u Hrvatskoj Csabom Demcsákom te predsjednikom Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivanom Guganom. 
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.
Više

15. siječnja - 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Zagreb - 15. siječnja ove godine obilježava se 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
Više

Domagoj Hajduković i Marko Pavić sudjelovali na sastanku predsjednika COSAC-a

Pariz – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i član Odbora, ujedno i predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovali su na dvodnevnom sastanku predsjednika uključenih u Konferenciju odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC) koji se održao 13. i 14. siječnja 2022. godine u francuskome Senatu u Parizu te videokonferencijskim putem.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti nogometaša Stjepana Lamze

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji nogometaša Stjepana Lamze.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija.
Više

Informacija o privremenoj nedostupnosti internetskih stranica Sabora u utorak, 11. siječnja

Zagreb - Zbog radova na električnoj mreži Hrvatskog sabora, u utorak, 11. siječnja 2022., od 8.30 do 12.00 sati, neće biti dostupne internetske stranice Hrvatskoga sabora, https://www.sabor.hr/. U navedenom razdoblju neće biti moguća ni komunikacija elektroničkom poštom. 
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković najavio novu sjednicu Sabora za 19. siječnja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković najavio je novu sjednicu Sabora za 19. siječnja nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika. 
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović obišao Sisak i Petrinju

Sisak/Petrinja –  Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović posjetio je u srijedu Sisak i Petrinju, a u povodu Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, koji je Vlada predstavila u ponedjeljak.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio božićnu čestitku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner sudjelovao na svečanoj akademiji u povodu 30 godina Hrvatske narodne banke

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u ponedjeljak na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30 godina Hrvatske narodne banke.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji u povodu smrti istaknutoga hrvatskog dirigenta i skladatelja, akademika Pavla Dešpalja

Zagreb - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji u povodu smrti istaknutoga hrvatskog dirigenta i skladatelja, akademika Pavla Dešpalja.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner sudjelovao na svečanoj sjednici u povodu Dana Medicinskog fakulteta

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u povodu obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta.
Više

Davor Ivo Stier održao sastanak s voditeljem Tajništva za globalne odnose OECD-a Andreasom Schaalom

Zagreb - Član Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier sastao se u četvrtak s voditeljem Tajništva za globalne odnose Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Andreasom Schaalom s kojim je razgovarao o članstvu Hrvatske u toj organizaciji, aktualnoj gospodarskoj situaciji u EU te globalnim gospodarskim pitanjima.
Više

Domagoj Hajduković održao sastanak s veleposlanikom Sjeverne Makedonije Milaimom Fetaijem

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u četvrtak s veleposlanikom Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj Milaimom Fetaijem.
Više

Domagoj Hajduković razgovarao s predsjednicom gruzijskog parlamentarnog Odbora za europske integracije Makom Botchorishvili

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak videokonferencijskim putem s predsjednicom Odbora za europske integracije Parlamenta Gruzije Makom Botchorishvili.
Više

Domagoj Hajduković primio kanadskog veleposlanika Alana Bowmana

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Kanade u Hrvatskoj Alanom Bowmanom.  
Više

Domagoj Hajduković primio švicarsku veleposlanicu Emiliju Georgiev Regamey

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u srijedu veleposlanicu Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj Emiliju Georgiev Regamey.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio božićne jaslice od prirodnih materijala, rad časne sestre Samuele Premužić, dar Saboru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas od časne sestre Samuele Premužić božićne jaslice, dar Saboru, izrađene od prirodnih materijala.
Više

Završeno jesensko zasjedanje Hrvatskoga sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ocijenio je na konferenciji za medije po završetku jesenskog zasjedanja Hrvatskoga sabora kako je Sabor ove jeseni radio "intenzivno, dinamično i polemično" te za proljeće najavio donošenje Etičkog kodeksa.
Više

Betlehemsko svjetlo zasjalo u Hrvatskome saboru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora primio je Betlehemsko svjetlo mira od predstavnika Saveza izviđača Hrvatske koji ga tradicionalno, sada već 29. put, unosi u Hrvatski sabor.
Više

Marko Pavić sudjelovao na regionalnom događanju u organizaciji UNICEF-a „Parlamentarci za djecu“

Zagreb - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovao je u utorak videokonferencijskim putem na regionalnom događanju „Parlamentarci za djecu'' u organizaciji UNICEF-ova ureda za Europu i Srednju Aziju.
Više

Marijana Petir: Hrvatska ima najveći potencijal za razvoj biogospodarstva u EU-u

Zagreb – Odbor za poljoprivredu je na 45. sjednici, održanoj u utorak, raspravljao o korištenju drvne sirovine, o razminiranju šumskih površina i razvoju biogospodarstva u Hrvatskoj.
Više

Predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović primila predstavnike inicijative "Studenti za slobodu"

Zagreb – Predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović primila je u utorak studente okupljene oko inicijative "Studenti za slobodu" koji su ukratko predstavili trenutnu situaciju na pojedinim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu povezanu s uvođenjem covid potvrda i drugih epidemioloških mjera.
Više

Ivana Posavec Krivec sudjelovala na sastanku Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine SEECP-a

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u PS SEECP-a Ivana Posavec Krivec sudjelovala je u utorak na sastanku Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine SEECP-a koji je u organizaciji Beograda, tijekom grčkog predsjedanja, održan videokonferencijskim putem.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Australija primili dužnosnika australskog veleposlanstva Andreu Biggija

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Australija Goran Ivanović i članovi Skupine održali su u utorak prvi sastanak s privremenim otpravnikom poslova Veleposlanstva Australije u RH Andreom Biggijem.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na dočeku Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku, zajedno s organizatorima iz Saveza izviđača Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na dočeku Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku ispred zagrebačke katedrale, zajedno s predstavnicima organizatora iz Saveza izviđača Hrvatske.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala sastanak s predstavnicima uzgajivača simentalskog goveda

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u petak sastanak s predstavnicima Saveza udruga uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba i Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda te pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josipom Kraljičkovićem.
Više

Zastupnici Šarić i Stier sudjelovali na trećoj Međuparlamentarnoj konferenciji na visokoj razini o migracijama i azilu

Zagreb – Josip Šarić i Davor Ivo Stier sudjelovali su u petak videokonferencijskim putem na trećoj Međuparlamentarnoj konferenciji na visokoj razini o migracijama u zajedničkoj organizaciji Europskog i slovenskog parlamenta i u suradnji s parlamentima Njemačke i Portugala.
Više

10. prosinca - Međunarodni dan ljudskih prava

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca, na dan kada je 1948. godine potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima, dokument kojim je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.
Više

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovao na sastanku OECD-a u okviru projekta „Pošteni tržišni uvjeti za konkurentnost“

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovao je u četvrtak na videokonferencijskom sastanku u sklopu druge faze projekta Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) „Pošteni tržišni uvjeti za konkurentnost“.
Više

Na sjednici Odbora za europske poslove obilježena 10. obljetnica potpisivanja Ugovora o pristupanju RH Europskoj uniji

Zagreb – U prigodi obilježavanja desete obljetnice potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Odbor za europske poslove u četvrtak je na svojoj sjednici obilježio ovaj povijesno važan datum.
Više

Mišel Jakšić i Krunoslav Katičić sudjelovali na sastanku Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove Europskoga parlamenta

Zagreb – Predsjednik Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora Mišel Jakšić i potpredsjednik Odbora Krunoslav Katičić sudjelovali su u četvrtak na međuparlamentarnom sastanku Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) Europskog parlamenta.
Više

Na prvom sastanku Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Maroko zastupnicima predstavljena Kraljevina Maroko

Zagreb – Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska-Maroko, na čelu s voditeljem  Domagojom Hajdukovićem, održala je u četvrtak prvi sastanak u 10. sazivu  Hrvatskog sabora. Na sastanku je sudjelovala veleposlanica Kraljevine Maroko u Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi.  
Više

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca od 2003. godine kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom usvojila Konvenciju UN-a protiv korupcije

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca od 2003. godine kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom usvojila Konvenciju Ujedinjenih naroda protiv korupcije kojom je ukazala na problem korupcije i potrebu njezinog suzbijanja.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Petir sudjelovala na konferenciji „Digitalna poljoprivreda“

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir sudjelovala je u srijedu na 3. konferenciji „Digitalna poljoprivreda“. Konferenciju pod motom „Inspiriramo poljoprivredu“ organizirali su Apriori World i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner održao sastanak s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Đorđem Radulovićem

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner sastao se u utorak s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Đorđem Radulovićem s kojim je razgovarao o bilateralnim političkim i gospodarskim odnosima, eurointegracijskom procesu Crne Gore te ostalim aktualnim pitanjima od zajedničke važnosti.
Više

Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković sudjelovala na Konferenciji o digitalnoj transformaciji u obrazovanju

Zagreb - Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković sudjelovala je u utorak videokonferencijskim putem na Konferenciji o digitalnoj transformaciji u obrazovanju koju je u okviru slovenskog predsjedanja Vijećem Europske unije organizirao Državni zbor Republike Slovenije.
Više

Održana tematska sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske o položaju hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori

Zagreb – Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je u utorak tematsku sjednicu "Položaj hrvatske manjine u Crnoj Gori".
Više

5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera

5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera. Opća skupština UN-a proglasila ga je 1985. godine s ciljem da se neumoran rad volontera prepozna i promiče na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Više

Marko Pavić i Sanja Radolović sudjelovali na 16. plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran

Zagreb - Članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran Marko Pavić i Sanja Radolović sudjelovali su u subotu videokonferencijskim putem na 16. plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran (PS UzM) koje je održano pod predsjedanjem Europskoga parlamenta.
Više

3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se  3. prosinca. Proglašen je rezolucijom 47/3 Opće skupštine Ujedinjenih naroda 1992. godine u prigodi obilježavanja Desetljeća osoba s invaliditetom (1983.-1992.).
Više

Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Armenija održala sastanak s armenskim izaslanstvom

Zagreb - Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Armenija na čelu s voditeljem Skupine Davorom Ivom Stierom sastala se u petak s političkim direktorom za EU armenskog Ministarstva vanjskih poslova Tigranom Samvelianom u čijoj je pratnji bio veleposlanik Republike Armenije Ashot Hovakimian sa suradnicima.
Više

Marko Pavić, kao izaslanik predsjednika Sabora, sudjelovao na sastanku predsjednika parlamenta država članica Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran

Zagreb - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran i izaslanik predsjednika Sabora Marko Pavić sudjelovao je u petak videokonferencijskim putem na 7. sastanku predsjednika parlamenta država članica Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran (PS UzM), koji se održao pod predsjedanjem Europskoga parlamenta.
Više

Odbor za poljoprivredu raspravljao o funkcioniranju Nacionalne veterinarske službe u odnosu na epidemiološku situaciju u okruženju

Zagreb - Odbor za poljoprivredu proveo je u petak raspravu o problematici obavljanja poslova javnih ovlasti u veterinarstvu i funkcioniranja Nacionalne veterinarske službe u odnosu na epidemiološku situaciju u okruženju.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na obilježavanju 75. obljetnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Zagreb - Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 75. obljetnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO).
Više

Gari Cappelli primio veleposlanika Alžira Mokhtara Aminea Khelifa

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Alžirske Narodne Demokratske Republike Mokhtarom Amineom Khelifom.
Više