Priopćenja

Ukupno rezultata: 5803
Ukupno rezultata: 5803

Potpredsjednik Odbora za turizam Mario Habek sastao se s veleposlanikom Brazila u Hrvatskoj Fontourom

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za turizam Mario Habek održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Savezne Republike Brazila u Republici Hrvatskoj Paulom Robertom Campos Tarrisse da Fontourom.
Više

Tomislav Panenić sudjeluje na konferenciji o zajedničkoj poljoprivrednoj i kohezijskoj politici

Bukurešt - Predsjednik Odbora za poljoprivredu Tomislav Panenić sudjeluje u radu konferencije o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP) i Kohezijskoj politici koja se održava u okviru parlamentarne dimenzije predsjedanja Rumunjske Vijećem EU-a.
Više

U Saboru održana tematska sjednica o decentralizaciji ureda državne uprave i reguliranju naknade za pravo puta u jedinicama lokalne samouprave

Zagreb - Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu održao je u srijedu tematsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o decentralizaciji ureda državne uprave te posebnostima financiranja i zaštiti interesa jedinica lokalne samouprave vezanim uz njihovo pravo za naplatu naknade za pravo puta.
Više

Ermina Lekaj Prljaskaj primila veleposlanika Kanade Daniela Maksymiuka

Zagreb - Zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u utorak veleposlanika Kanade u Hrvatskoj Daniela Maksymiuka sa suradnicom.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner sudjelovao na Godišnjoj konferenciji Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je na Godišnjoj konferenciji Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske. 
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramozom Ruçijem

Budva - Uoči Konferencije predsjednika parlamenata država sudionica Jadransko-jonske inicijative, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramozom Ruçijem.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovao na XVI. konferenciji predsjednika parlamenata država sudionica Jadransko-jonske inicijative

Budva - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na XVI. konferenciji predsjednika parlamenata država sudionica Jadransko-jonske inicijative, održanoj u Budvi u okviru predsjedanja Crne Gore ovom Inicijativom te supredsjedanja Upravljačkim odborom Strategije Europske unije za Jadransko-jonsku regiju.
Više

Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi primili dužnosnike albanskog parlamenta i okruga Tirana

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Albanija Ermina Lekaj Prljaskaj te član Skupine Veljko Kajtazi sastali su se u ponedjeljak sa zastupnikom u albanskom parlamentu Fateom Velajem, županom okruga Tirana Aldrinom Dalipijem te veleposlanikom Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Rizom Podom. 
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem

Budva - Uoči Konferencije predsjednika parlamenata država sudionica Jadransko-jonske inicijative, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković u Kotoru i Tivtu susreo se s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori

Kotor/Tivat - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak u Kotoru i Tivtu s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori izrazivši tom prilikom zadovoljstvo statusom hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori i istaknuvši njezin značajan doprinos tradiciji i kulturi te zemlje te je također najavio obnovu buduće Hrvatske kuće u Kotoru, koju će financirati Hrvatska.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji u povodu smrti istaknute novinarke Suzane Barilar

Zagreb - U povodu smrti istaknute novinarke, kolumnistice i izvjestiteljice iz Hrvatskoga sabora Suzane Barilar, predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti njezinoj obitelji. 
Više

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner i članovi Odbora za poljoprivredu primili državnog ministra za hranu, šumarstvo i hortikulturu Irske Andrewa Doyla

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner i predsjednik Odbora za poljoprivredu Tomislav Panenić s članovima Odbora, na odvojenim sastancima sastali su se s državnim ministrom za hranu, šumarstvo i hortikulturu Irske Andrewom Doylom. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na okruglom stolu o primjeni znaka pristupačnosti pod nazivom “Želiš li se mijenjati za mjesto”

Zagreb – Na okruglom stolu u Hrvatskome saboru pod nazivom "Želiš li se mijenjati za mjesto?“ raspravljalo se o potrebi izmjene Pravilnika o znaku pristupačnosti kojom se želi omogućiti da taj znak koriste samo osobe s invaliditetom kojima je to doista potrebno i kako bi se spriječile zloporabe strožim kažnjavanjem.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Hendrikom Janom Voskampom

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se u četvrtak s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Hendrikom Janom Voskampom.
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbor za poljoprivredu održali zajedničku sjednicu o zdravstvenoj ispravnosti hrane u Hrvatskoj

Zagreb - Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbor za poljoprivredu, na zajedničkoj sjednici održanoj u četvrtak, proveli su raspravu o  kontroli zdravstvene ispravnosti hrane u Republici Hrvatskoj, posebno one životinjskog podrijetla.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji preminulog slikara Vasilija Jordana

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji preminulog slikara Vasilija Jordana.
Više

Bernarda Topolko primila veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Predsjednica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Bernarda Topolko primila je u srijedu veleposlanika Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj Fakhraddina Gurbanova s kojim je razgovarala o bilateralnim političkim i gospodarskim odnosima.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji preminulog glazbenika Dubravka Voriha

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji preminulog glazbenika Dubravka Voriha.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademika Velimira Neidhardta, potpredsjednike akademike Davora Miličića i Franu Paraća te glavnog tajnika akademika Darija Vretenara.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio ministricu obrane Republike Albanije Oltu Xhaçku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministricu obrane Republike Albanije Oltu Xhaçku. 
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti Klausa Kinkela

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner upisao se u knjigu žalosti u veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u povodu smrti njemačkog političara i nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Klausa Kinkela.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Reiner sudjelovao na obilježavanju 350. obljetnice zagrebačkog Katoličkog bogoslovnog fakulteta

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je u ponedjeljak na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u prigodi obilježavanja 350. obljetnice postojanja i djelovanja Fakulteta.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak s predsjednikom i generalnim tajnikom Hrvatske biskupske konferencije o dostojanstvenom obilježavanju sjećanja na žrtve bleiburške tragedije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, sukladno najavi da će zbog novonastale situacije razgovarati s organizatorima obilježavanja komemoracije žrtava bleiburške tragedije, danas je održao radni sastanak s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupom Želimirom Puljićem te generalnim tajnikom HBK biskupom Petrom Palićem.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu obilježavanja 8. ožujka – Međunarodnog dana žena

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim zastupnicama u Hrvatskome saboru i svim građankama Republike Hrvatske u prigodi obilježavanja 8. ožujka - Međunarodnog dana žena.
Više

IPU: Na zastupljenost žena u parlamentima utječu dobro osmišljene kvote, tip izbornog sustava, ali i politička volja

Zagreb - U okviru obilježavanja 8. ožujka - Međunarodnog dana žena, Interparlamentarna unija objavila je godišnje izvješće o zastupljenosti žena u parlamentima. Izvješće za 2018. godinu posebno je usmjereno na pokazatelje o zastupljenosti žena u 50 zemalja koje su tijekom 2018. provele parlamentarne izbore.
Više

Saborsko izaslanstvo sudjelovalo na međuparlamentarnoj konferenciji o zajedničkoj vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici

Bukurešt - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora, u kojem su Miro Kovač, Igor Dragovan, Joško Klisović i Anđelko Stričak sudjelovalo je na međuparlamentarnoj  konferenciji o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici te Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici EU-a koja je u okviru rumunjskog predsjedanja EU-om 7. i 8. ožujka 2019. održana u Bukureštu.
Više

Zastupnice Maksimčuk i Jerković sudjelovale na međuparlamentarnom sastanku o temi zastupljenosti žena u politici

Bruxelles - Članice Odbora za ravnopravnost spolova Ljubica Maksimčuk i Romana Jerković sudjelovale su na međuparlamentarnom sastanku s temom „Snaga žena u politici“ koji je u organizaciji Odbora za prava žena i jednakost spolova Europskog parlamenta održan u povodu obilježavanja 8. ožujka - Međunarodnog dana žena.
Više

Potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić primio veleposlanika Izraela Ilana Mora

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić primio je u srijedu veleposlanika Države Izrael u Hrvatskoj Ilana Mora.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut u povodu smrti Vlade Jukića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog znanstvenika, kliničkog psihijatra, Vlade Jukića.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo - dvije godine poslije"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na tematskoj konferenciji Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo- dvije godine poslije".
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao na simuliranoj saborskoj sjednici studenata Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na 3. simuliranoj saborskoj sjednici studenata prava, politologije i ekonomije Sveučilišta u Zagrebu.
Više

U Saboru održana treća simulirana sjednica parlamenta studenata prava, ekonomije i političkih znanosti

Zagreb – U Hrvatskome saboru u ponedjeljak je održana treća po redu simulirana sjednica parlamenta koja je ove godine okupila oko stotinu  studenata prava, ekonomije i političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Više

Sanja Putica sudjelovala na sastancima Biroa i Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Pariz - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica sudjelovala je na sastancima Biroa i Stalnog odbora Parlamentarne skupštine koji su održani u Parizu od 28. veljače do 1. ožujka. 
Više

U natjecanju 324 učenika najbolji rezultat u poznavanju Sabora postigli Frenki Mizdrak, Jana Krišto i Marija Belošević iz Osnovne škole Josipa Račića iz Zagreba

Zagreb - Na ovogodišnjem šestom online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" sudjelovale su 54 osnovne škole s 324 učenika, a najbolji rezultat postigli su učenici iz Osnovne škole Josipa Račića iz Zagreba – Frenki Mizdrak, Jana Krišto i Marija Belošević.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio Ustavni sud RH da Hrvatski sabor nije u roku izvršio Rješenje Ustavnoga suda o donošenju novog Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je dopis Ustavnome sudu Republike Hrvatske u kojemu ga je izvijestio da Hrvatski sabor u roku određenom Rješenjem nije izvršio Rješenje Ustavnoga suda Republike Hrvatske od 21. veljače 2017. godine o donošenju novog Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece.
Više

Sabor: Hrvatsko "da" ulasku Sjeverne Makedonije u NATO savez

Zagreb - Hrvatski sabor u petak je, sa 116 glasova 'za' i dva 'protiv', potvrdio protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije u NATO, čime je Hrvatska među prvim državama koje su ratificirale ulazak te zemlje u sjevernoatlantski vojno-politički savez.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Josipa Silića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Josipa Silića u povodu smrti ovoga istaknutog hrvatskog jezikoslovca. 
Više

Odbor za poljoprivredu na tematskoj sjednici proveo raspravu o nepoštenoj trgovačkoj praksi u lancu opskrbe hranom

Zagreb - Odbor za poljoprivredu održao je u četvrtak tematsku sjednicu na kojoj je provedena rasprava o provedbi Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.
Više

Održana zajednička sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbora za obitelj, mlade i sport o procijepljenosti djece

Zagreb – Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbor za obitelj, mlade i sport održali su u četvrtak zajedničku tematsku sjednicu „Cijepljenjem do najvišeg standarda zdravstvene zaštite djece".
Više

Orsat Miljenić primio veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Predsjednik Odbora za pravosuđe Orsat Miljenić susreo se u srijedu s veleposlanikom Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Fakhraddinom Gurbanovom.
Više

Članovi Odbora za obitelj, mlade i sport obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Zagreb – Zastupnici u Hrvatskome saboru, članovi Odbora za obitelj, mlade i sport, nošenjem ružičastih majica u srijedu su simbolično obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio katarskog veleposlanika Nassera Hamada Mubaraka al-Khalifu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se u utorak s veleposlanikom Države Katara Nasserom Hamadom Mubarakom al-Khalifom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država s naglaskom na daljnje jačanje gospodarske suradnje.
Više

Skupine prijateljstva Sabora i Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije održale zajedničku sjednicu

Zagreb/Moskva - Članovi Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora održali su zajedničku sjednicu s članovima Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije putem videokonferencijske veze.
Više

Zastupnik Kajtazi sastao se s veleposlanikom Izraela Morom

Zagreb - Potpredsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina Veljko Kajtazi susreo se u utorak s veleposlanikom Izraela u Hrvatskoj Ilanom Morom.
Više

Zastupnici Škorić i Strenja sudjelovali na sastanku Zajedničke skupine za parlamentarni nadzor Europola

Bukurešt - Potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Petar Škorić i članica Odbora Ines Strenja sudjelovali su na 4. sastanku Zajedničke skupine za parlamentarni nadzor Europola (JPSG).
Više

Predrag Matić i Vedran Babić sudjelovali u radu odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a u Podgorici

Podgorica - Članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Predrag Matić i Vedran Babić sudjelovali su na sjednici Glavnog odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost Parlamentarne skupštine SEECP-a održanoj u Skupštini Crne Gore u Podgorici.
Više

Dragica Vranješ sudjelovala na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana

Beograd - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Dragica Vranješ sudjelovala je 21. i 22. veljače 2019. na 13. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) koja se održala u Beogradu.
Više

Potpredsjednici Sabora Božo Petrov i Furio Radin primili izraelskog veleposlanika Ilana Mora

Zagreb – Potpredsjednici Sabora Božo Petrov i Furio Radin, na odvojenim sastancima, susreli su se u četvrtak s veleposlanikom Izraela u Hrvatskoj Ilanom Morom.
Više

Božo Ljubić primio veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić primio je u četvrtak Fakhraddina Gurbanova, veleposlanika Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj.
Više

Članovi Odbora za europske poslove i Odbora za pravosuđe održali sastanak s povjerenicom Europske komisije Verom Jourovom

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Ivan Domagoj Milošević, članovi Odbora za europske poslove i Odbora za pravosuđe održali su u četvrtak sastanak s povjerenicom Europske komisije za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova Verom Jourovom.
Više