Priopćenja

Ukupno rezultata: 8560
Ukupno rezultata: 8560

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na stručnom skupu „Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost“

Sisak - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir sudjelovala je u četvrtak na Stručnom skupu „Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost“, koji je održan u organizaciji HGK - Županijskih komora Sisak i Otočac. 
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti bivše predsjednice Županijskog doma Hrvatskoga sabora Katice Ivanišević

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut u povodu smrti bivše predsjednice Županijskog doma Hrvatskoga sabora Katice Ivanišević.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku Roberti Metsoli na ponovnom izboru za predsjednicu Europskoga parlamenta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Roberti Metsoli na ponovnom izboru za predsjednicu Europskoga parlamenta.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković obišao Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" u koje će se preseliti Hrvatski sabor

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković obišao je dio prostorija Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u koje će se preseliti Hrvatski sabor radi obnove njegove zgrade na Markovom trgu.
Više

Predsjednik Odbora za obranu Arsen Bauk primio francuskog veleposlanika Fabiena Fieschija

Zagreb – Predsjednik Odbora za obranu Arsen Bauk primio je veleposlanika Francuske Republike u Hrvatskoj Fabiena Fieschija.
Više

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Peternel održao sastanak s njemačkim veleposlanikom Christianom Hellbachom

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Peternel sastao se u četvrtak s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Christianom Hellbachom. 
Više

Predsjednica Odbora za europske poslove Jelena Miloš primila veleposlanika Španjolske Juana Gonzáleza-Barbu

Zagreb – Prvi susret novoizabrane predsjednice saborskog Odbora za europske poslove Jelene Miloš (Možemo!) s veleposlanikom Kraljevine Španjolske u RH Juanom Gonzálezom-Barbom organiziran je u cilju upoznavanja i razmjene mišljenja o europskim temama.
Više

Članice Odbora za ravnopravnost spolova radno posjetile Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Zagreb - Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Marija Lugarić (SDP), potpredsjednica Odbora Dubravka Lipovac Pehar (DP) te članice Odbora Magdalena Komes (HDZ), Draženka Polović (Možemo!) i Jasenka Auguštan Pentek (SDP) bile su u radnom posjetu Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.
Više

Predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović primila predstojnicu Ureda UNICEF-a Luisu Brumanu

Zagreb - Predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović sastala se u četvrtak s novom predstojnicom Ureda UNICEF-a u Republici Hrvatskoj Luisom Brumanom na početku njezina mandata u Republici Hrvatskoj.
Više

Zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Armin Hodžić primio veleposlanika Slovenije Gašpera Dovžana

Zagreb - Nezavisni saborski zastupnik Armin Hodžić, ujedno zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, primio je u četvrtak  veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Gašpera Dovžana sa suradnicom.
Više

Odbor za vanjsku politiku donio Zaključak o bilateralnim odnosima s Crnom Gorom nastavno na izglasavanje rezolucije u Skupštini Crne Gore

Zagreb – Odbor za vanjsku politiku na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu raspravio je o situaciji u bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Crne Gore nakon što je Skupština Crne Gore 28. lipnja 2024. usvojila Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dachau i Mauthausen te jednoglasno usvojio Zaključak Odbora. 
Više

Marijana Petir primila predstavnike organizatora „Voloderskih jeseni“

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir primila je u četvrtak predsjednika i članove Organizacijskog odbora "Voloderskih jeseni", Danijela Sučiju, Antoniju Dolenčić i Nikolu Jelića,  gradonačelnika Grada Popovače Josipa Miškovića, zamjenika gradonačelnika i direktora Turističke zajednice Grada Popovača, Lovru Miklaužića i njegovu suradnicu Kseniju Tomac Špoljarić.
Više

Na okruglom stolu Kluba zastupnika Domovinskog pokreta predstavljeno "Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini"

Zagreb – Klub zastupnika Domovinskog pokreta u suradnji s udrugom U ime obitelji organizirao je u srijedu okrugli stol na kojem je predstavljeno „Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini“ koje je izradila udruga U ime obitelji.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao bilateralni sastanak sa zastupnikom u Kongresu SAD-a i supredsjedateljem Hrvatskog kongresnog kluba Joyceom

Washington – Na kraju posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je bilateralni sastanak sa zastupnikom u Kongresu SAD-a i supredsjedateljem Hrvatskog kongresnog kluba Davidom Joyceom.
Više

Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!: Antirodni pokreti u Hrvatskoj stvaraju okvir za nasilje nad ženama

Zagreb - Kao odgovor na jačanje antirodnih politika i prijetnji rodnoj ravnopravnosti, a posebice vezano uz nasilje nad ženama i sve glasnijim zahtjevima za deratifikacijom Istanbulske konvencije, Klub zastupnika i zastupnica Možemo! u Saboru je organizirao okrugli stol “Antirodni pokreti i nasilje nad ženama” s četrdesetak zainteresiranih sudionica, predstavnika institucija pravobranitelja, udruga, fakulteta i saborskih zastupnika.
Više

Na sjednici Odbora za poljoprivredu predstavljeni prioriteti mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije za sektor poljoprivrede

Zagreb - Na 3. redovnoj sjednici Odbora za poljoprivredu veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Czaba Demcsák predstavio je sedam prioriteta mađarskog predsjedanja Vijećem EU-a, među kojima je i poljoprivreda.
Više

Potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac primila veleposlanika Mađarske Csabu Demcsáka

Zagreb – Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Sabina Glasovac održala je u srijedu sastanak s veleposlanikom Republike Mađarske u Hrvatskoj Csabom Demcsákom.
Više

Održan okrugli stol „Zaštita osobnih podataka i informacijska sigurnost: Izazovi i rješenja za državne institucije“

Zagreb - Zastupnica Marijana Puljak organizirala je u srijedu okrugli stol pod nazivom „Zaštita osobnih podataka i informacijska sigurnost: Izazovi i rješenja za državne institucije“. 
Više

Jelena Miloš primila njemačkog veleposlanika Christiana Hellbacha; Razgovarali o zelenoj tranziciji i potrebi osnivanja europske unije tržišta kapitala

Zagreb – Klimatske promjene, Europski zeleni plan i zelena tranzicija, potencijali i spremnost gospodarstava da odgovore na izazove zelene i digitalne tranzicije, energetske politike u kontekstu vlastitih resursa i potrebe za povećanjem obnovljivih izvora energije, politika proširenja i reforme EU te pitanje migracija bile su glavne teme današnjeg susreta predsjednice saborskog Odbora za europske poslove Jelene Miloš (Možemo!) i veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Hrvatskog Christiana Hellbacha u Hrvatskome saboru.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao bilateralni sastanak s predsjednikom Verhovne Rade Ukrajine Ruslanom Stefančukom na marginama Parlamentarnog summita NATO-a

Washington – Na marginama Parlamentarnog summita NATO-a predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Verhovne Rade Ukrajine Ruslanom Stefančukom.
Više

Na sjednici Odbora za europske poslove predstavljeni prioriteti mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije

Zagreb –  Na prvoj, redovnoj sjednici Odbora za europske poslove u novome sazivu, u utorak su predstavljeni prioriteti programa mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje obuhvaća razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2024.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na Parlamentarnom summitu NATO-a u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država

Washington - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na Parlamentarnom summitu NATO-a koji se u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država održava u povodu 75. obljetnice osnutka Sjevernoatlantskog saveza.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu održana rasprava o revitalizaciji i jačanju šuma i šumarskog sektora

Vinkovci – Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora, održanoj u ponedjeljak u Upravi šuma Vinkovci, raspravljalo se o revitalizaciji šuma pogođenih elementarnim nepogodama i jačanju otpornosti šuma i cijelog šumarskog sektora na utjecaj klimatskih promjena.
Više

Izaslanstvo Odbora za poljoprivredu posjetilo Općinu Bošnjaci

Bošnjaci – Izaslanstvo Odbora za poljoprivredu sastalo se u ponedjeljak s načelnikom Općine Bošnjaci Andrijom Juzbašićem. Uz predsjednicu Odbora Marijanu Petir i potpredsjednicu Odbora Draganu Jeckov sastanku su nazočili i predstavnici poljoprivrednika Josip Vinković i Zdenko Perakić, koji se uz ratarstvo i stočarstvo bave i izradom mesnih prerađevina, a čija su poljoprivredna gospodarstva zastupnice obišle kako bi se i osobno uvjerile u razmjere šteta.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak s gradonačelnikom New Yorka Ericom Adamsom

New York – Predsjednik Sabora Jandroković održao je sastanak s gradonačelnikom New Yorka Ericom Adamsom.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svetoj misi u hrvatskoj župi u New Yorku te se potom susreo s hrvatskom zajednicom

New York – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svetoj misi u hrvatskoj župi svetih Ćirila i Metoda i svetog Rafaela u New Yorku te se potom susreo s hrvatskom zajednicom i župljanima.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sastao se na radnoj večeri u New Yorku s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice

New York – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se na radnoj večeri u New Yorku s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao govor na komemorativnom skupu u povodu obilježavanja 11. srpnja - Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je govor na komemorativnom skupu u povodu 11. srpnja, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, održanom u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora.
Više

U Hrvatskome saboru održan komemorativni skup u povodu 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Zagreb – U povodu 11. srpnja, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u Hrvatskome saboru održan je komemorativni skup pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a na inicijativu saborskog zastupnika bošnjačke nacionalne manjine Armina Hodžića, Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Republici Hrvatskoj – Bošnjaci zajedno!, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i mnogih drugih bošnjačkih organizacija u Hrvatskoj.
Više

Zastupnici Igor Peternel i Anamarija Blažević sudjelovali na 3. sastanku Konvencije za jačanje Srednjoeuropske inicijative

Rim – Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (SEI) Igor Peternel i članica Izaslanstva Anamarija Blažević sudjelovali su u petak na završnom, 3. sastanku Konvencije za jačanje SEI-ja.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio veleposlanika Italije Paola Trichila

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u četvrtak veleposlanika Italije Paola Trichila s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, suradnji u okviru Europske unije i eurointegracijskom procesu država jugoistoka Europe. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva (VAD) Sinj, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem.
Više

Marijana Petir primila mađarskog veleposlanika Csabu Demcsáka

Zagreb -  Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir susrela se u srijedu s veleposlanikom Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Csabom Demcsákom. 
Više

Mihael Zmajlović, Nikola Mažar i Zvonimir Troskot sudjelovali na 31. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a

Bukurešt - Voditelj  Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Mihael Zmajlović, član Izaslanstva Nikola Mažar i zamjenik člana Zvonimir Troskot sudjelovali su od 29. lipnja do 3. srpnja 2024. na 31. godišnjem zasjedanju PS OESS-a.  
Više

Pred predsjednikom Sabora Jandrokovićem prisegnula novoizabrana potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Jalšovečki

Zagreb – Pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem prisegnula je novoizabrana potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva iz reda sudaca Gordana Jalšovečki.
Više

Zastupnici Igor Peternel i Anamarija Blažević sudjelovali na sastanku Parlamentarnog odbora Srednjoeuropske inicijative

Tirana – Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (SEI) Igor Peternel i članica Izaslanstva Anamarija Blažević sudjelovali su u ponedjeljak na sastanku Parlamentarnog odbora SEI-ja na kojem su se okupili predstavnici parlamenata 14 zemalja članica Inicijative.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao u nastavku međunarodne konferencije Dubrovnik Forum

Dubrovnik - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je u nastavku 17. godišnje međunarodne konferencije Dubrovnik Forum.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otvorio 17. godišnju međunarodnu konferenciju Dubrovnik Forum

Dubrovnik - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorio je 17. godišnju međunarodnu konferenciju Dubrovnik Forum koja se ove godine odvija pod nazivom „Dire straits and safe passages".
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Andro Krstulović Opara održao sastanak s izraelskim veleposlanikom Garyjem Korenom

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Andro Krstulović Opara primio je u četvrtak veleposlanika Države Izrael Garyja Korena s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, stanju na Bliskom istoku i suradnji sa zemljama Europske unije. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanoj proslavi 100. obljetnice Vaterpolskog kluba „Jug Adriatic osiguranje"

Dubrovnik – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanoj proslavi 100. obljetnice Vaterpolskog kluba „Jug Adriatic osiguranje".
Više

Parlamentarna skupština Vijeća Europe izabrala novog glavnog tajnika Vijeća Europe

Strasbourg – Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Davor Ivo Stier, članice Zdravka Bušić i Kristina Ikić Baniček te zamjenici članova Marijana Petir i Marko Pavić sudjelovali su u radu trećeg godišnjeg, tzv. ljetnog zasjedanja PSVE-a koje se ovoga tjedna održava u Strasbourgu.
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Andro Krstulović Opara primio veleposlanike Belgije i Mađarske, De Baetsa i Demcsáka

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Andro Krstulović Opara primio je u četvrtak veleposlanike Kraljevine Belgije Williama De Baetsa i Mađarske Csabu Demcsáka s kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, suradnji u okviru Europske unije i NATO-a te razmjeni mišljenja u multilateralnim formatima.
Više

U Saboru dodijeljene nagrade "Ivan Filipović" za odgoj i obrazovanje

Zagreb - U Saboru su u četvrtak svečano dodijeljene nagrade "Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2023. godinu, pet nagrada za životno djelo te 11 godišnjih nagrada, a dodjeli je kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora nazočila predsjednica Odbora za odgoj i obrazovanje te predsjednica Odbora za dodjelu Nagrade Vesna Bedeković. 
Više

Gita Kothari: Hrvatskoj je prirodno mjestu u OECD-u

Zagreb – Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Andro Krstulović Opara, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav i voditelj Radne skupine za koordinaciju aktivnosti u Hrvatskom saboru s ciljem pristupanja Republike Hrvatske Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Ivan Malenica i predsjednik Odbora za financije i državni proračun te zamjenik voditelja Radne skupine Boris Lalovac primili su u srijedu u Saboru Gitu Kothari, koordinatoricu za proces pristupanja i zamjenicu direktora Uprave za pravne poslove OECD-a i Gandiju Robertson, pravnu savjetnicu.
Više

Obraćanje predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu obilježavanja spomendana 25. lipnja - Dana neovisnosti Republike Hrvatske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uvodno je na početku sjednice Hrvatskoga sabora održao govor u povodu današnjeg spomendana, 25. lipnja, Dana neovisnosti Republike Hrvatske.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu raspravljano o reformi strukovnog obrazovanja

Zagreb – Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu održao je u utorak sjednicu s temom „Reforma strukovnog obrazovanja-status nastave povijesti i drugih općeobrazovnih predmeta“. U središtu rasprave bili su modernizacija strukovnih kurikuluma u kontekstu reforme sustava strukovnog obrazovanja te položaj nastave povijesti i drugih općeobrazovnih predmeta, poput politike i gospodarstva, u strukovnom obrazovanju. 
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na otvaranju Robotičkog kampa STEMoslavine

Kutina – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u ponedjeljak na otvaranju Robotičkog kampa STEMoslavina 2024. u Učeničkom domu u Kutini.
Više

Marijana Petir primila Maxa Primorca, višeg znanstvenog suradnika Centra za slobodu Margaret Tatcher

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, primila je u ponedjeljak Maxa Primorca, višeg znanstvenog suradnika Centra za slobodu Margaret Thatcher pri Zakladi za baštinu (The Heritage Foundation) sa sjedištem u Washingtonu. 
Više

Predsjednica Odbora za europske poslove Jelena Miloš održala sastanak s veleposlanikom Mađarske Csabom Demcsákom

Zagreb – Predsjednica Odbora za europske poslove Jelena Miloš primila je u ponedjeljak veleposlanika Republike Mađarske u Hrvatskoj Csabu Demcsáka.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe.
Više