Priopćenja

Ukupno rezultata: 6480
Ukupno rezultata: 6480

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan.
Više

Hajduković se sastao s veleposlanikom Irske u Hrvatskoj Dowlingom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Irske u Hrvatskoj Ruaidhrijem Dowlingom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima te razmijenio stajališta o Brexitu.
Više

Objavljen javni poziv za predlaganje kandidata za pučkog pravobranitelja

Zagreb - Hrvatski sabor objavio je danas Javni poziv za predlaganje kandidata za pučkog pravobranitelja. Prijave se upućuju Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora u roku od 30 dana od dana objave Javnog poziva. 
Više

Hrvatski sabor počeo redovito proljetno zasjedanje

Zagreb - Minutom šutnje Hrvatski sabor u utorak je na početku zasjedanja odao počast svim osobama smrtno stradalim u razornim potresima koji su pogodili Hrvatsku, za osam mladih izgubljenih života u novogodišnjoj noći kod Posušja te svim žrtvama koronavirusa.
Više

Zastupnička pitanja Vladi RH na aktualnom prijepodnevu u utorak, 19. siječnja postavlja 41 zastupnik

Na 6. sjednici Hrvatskoga sabora u utorak, 19. siječnja 2021., nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice, zastupnici postavljaju pitanja Vladi Republike Hrvatske.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji dr. Olge Carević

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji znanstvenice i humanistice dr. Olge Carević.
Više

Odbor za poljoprivredu raspravljao o problemima i pomoći potresom pogođenih poljoprivrednih gospodarstava

Zagreb - Odbor za poljoprivredu raspravljao o problemima i pomoći potresom pogođenih poljoprivrednih gospodarstava. Uz zastupnike, u raspravi su sudjelovali ministrica poljoprivrede i predstavnici lokalnih akcijskih grupa (LAG).
Više

Predsjednik Sabora Jandroković pozvao na očuvanje duha zajedništva u pomoći Banovini

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je u utorak na očuvanje duha zajedništva i zajedničku pomoć ljudima stradalima u potresu na Banovini istaknuvši da je riječ o velikoj katastrofi i da su svi djelovali na najbolji način na koji su znali.
Više

Hajduković i Milošević sudjelovali na sastanku predsjednika COSAC-a

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i potpredsjednik Odbora Domagoj Ivan Milošević sudjelovali su u ponedjeljak na virtualnom sastanku predsjednika Odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC), održanom u okviru parlamentarne dimenzije portugalskog predsjedanja Vijećem Europske unije.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Marina Pucara

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Marina Pucara.
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji preminuloga generala Nojka Marinovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane grada Dubrovnika.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio sućut u povodu tragedije u Tribistovu kod Posušja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obiteljima preminulih u tragediji u Tribistovu kod Posušja, predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenku Ćosiću i načelniku Posušja Anti Begiću.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković obišao potresom pogođene Petrinju, Glinu, Majske Poljane i Novo Selo Glinsko i poručio: Moramo brzo i efikasno sve obnoviti

Petrinja - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković obišao je u srijedu Petrinju, Glinu, Majske Poljane i Novo Selo Glinsko i poručio da će ako bude potrebe sjednicu Sabora sazvati ranije nego je planirano.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio poziv zastupnicima na donaciju za pomoć potresom stradalim područjima

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je poziv svim zastupnicama i zastupnicima Hrvatskoga sabora na donaciju za pomoć potresom stradalim područjima Sisačko-moslavačke županije
Više

Jandroković nakon obilaska: Hrvatska neće ostaviti ove ljude, bit ćemo uz njih

Sisak - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je u srijedu obišao potresom najteže pogođene dijelove Sisačko-moslavačke županije, poručio je da Hrvatska te ljude neće ostaviti, da će biti uz njih.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u utorak sućut obiteljima stradalih u razornom potresu koji je danas pogodio Petrinju, Glinu, Sisak.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković obišao potresom pogođeno područje Petrinje

Petrinja - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u ponedjeljak snažno suosjećanje s građanima Sisačko-moslavačke županije, Siska i Petrinje te okolnih mjesta koje je rano jutros pogodio snažan potres, poručivši kako je najvažnije da nema ljudskih žrtava.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti Milke Babović

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti Milke Babović.
Više

Na blagdan Božića predsjednik Sabora Jandroković nazočio misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je božićnom misnom slavlju koje je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. 
Više

Božićna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti Pere Kvrgića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji Kvrgić u povodu smrti proslavljenog hrvatskog glumca Pere Kvrgića.
Više

Izjava predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu 30. godišnjice Ustava Republike Hrvatske

Zagreb - „Prije trideset godina, Hrvatski sabor je na svečanoj sjednici 22. prosinca 1990. donio prvi Ustav Republike Hrvatske. Kako je Ustav donesen neposredno pred Božić, poznat je i kao „Božićni Ustav“.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Križiću u povodu smrti mons. Mile Bogovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću u povodu smrti mons. dr. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa u miru.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji na osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj

Zagreb - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Williama Roberta Kohorsta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta.
Više

Predsjednik Sabora sazvao Sabor na izvanredno zasjedanje

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je 5., izvanrednu sjednicu Hrvatskoga sabora u dane 16., 17. i 18. prosinca 2020. 
Više

U Hrvatski sabor stiglo Betlehemsko svjetlo mira – od Saveza izviđača primio ga predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je od izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske primio Betlehemsko svjetlo mira koje ga tradicionalno, sada već 20. put, unosi u Sabor.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji Otta Barića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Otta Barića u povodu njegove smrti.
Više

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Hrvatsku - predsjednik Sabora Jandroković, kao pokrovitelj uz Savez izviđača, sudjelovao u njegovu tradicionalnom donošenju u zagrebačku katedralu

Zagreb - Savez izviđača Hrvatske 28. put zaredom organizirao je donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku, a pokrovitelj tog nacionalnog dočeka, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je zajedno s njima u donošenju tog Svjetla mira u zagrebačku katedralu.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji Seleš

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Seleš u povodu smrti istaknutog hrvatskog rukometnog trenera Željka Seleša.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner nazočio otkrivanju Spomenika domovini

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je na svečanom otkrivanju Spomenika domovini.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Hanuke

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke.
Više

Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio veleposlanika Indije Raja Kumara Srivastavu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Indije u Hrvatskoj Rajom Kumarom Srivastavom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju suradnje dviju država.
Više

Članovi Odbora za obranu sudjelovali na videokonferenciji o nadzoru konvencionalnog naoružanja u Europi

Zagreb – Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i član Odbora za obranu Ante Bačić i član Odbora za obranu Matko Kuzmanić sudjelovali su na videokonferenciji "Nadzor konvencionalnog naoružanja u Europi s fokusom na Sporazum o subregionalnoj kontroli naoružanja".
Više

U Saboru održana tematska sjednica o pripremama za popis stanovništva u Republici Hrvatskoj 2021.

Zagreb – Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu održao je u srijedu sjednicu posvećenu pripremama za popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj u 2021. godini kojem je cilj utvrditi podatke i broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima.
Više

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio veleposlanika Indije Raja Kumara Srivastavu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Indije Rajom Kumarom Srivastavom.
Više

Održan međunarodni tematski okrugli stol „Kako etički kodeks pomaže u radu parlamenta“

Zagreb – U organizaciji Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka u Hrvatskome saboru je danas održan međunarodni tematski okrugli stol „Kako etički kodeks pomaže u radu parlamenta“.
Više

Sabor izglasao peti krug porezne reforme

Zagreb - Hrvatski sabor u petak je većinom glasova donio paket zakona iz petog kruga porezne reforme, koji stupa na snagu 1. siječnja, a donosi porezno rasterećenje u iznosu od oko dvije milijarde kuna.
Više

Održan sastanak Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Zagreb – Sastanak Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe održan je u petak, a u ime Hrvatskoga sabora na istom su sudjelovali Marijana Balić, voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i Domagoj Hajduković, član Izaslanstva.
Više

Objavljen javni poziv za izbor sedam članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije

Zagreb - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je danas Javni poziv za izbor sedam članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije. Postupak izbora sedam članova Programskog vijeća HRT-a pokreće se zbog isteka četverodišnjeg mandata sedam članova Vijeća HRT-a.
Više

Petir: Za proizvodnju centimetra tla potrebno je čak 1000 godina

Zagreb - U povodu Svjetskog dana tla koji se obilježava 5. prosinca, predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir rekla je da je tlo medij čiju vrijednost počesto podcjenjujemo, prečesto svojatamo i vrlo često uzimamo zdravo za gotovo. 
Više

Održana konstituirajuća sjednica Pododbora Hrvatske parlamentarne izviđačke unije

Zagreb – U Hrvatskome saboru je danas osnovana Hrvatska izviđačka parlamentarna unija (HIPU) kao pododbor Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora. Za članstvo u Pododboru prijavilo se dvadeset zastupnika iz tri Kluba zastupnika.
Više

Sandra Benčić održala sastanak s izvjestiteljima za klimu nizozemskog Zastupničkog doma o Planu za klimatske ciljeve do 2030.

Zagreb – Predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode Sandra Benčić sudjelovala je u četvrtak na videosastanku s izvjestiteljima za klimu nizozemskog Zastupničkog doma Agnes Mulder i Matthijs Sienot o Planu za klimatske ciljeve do 2030. godine. 
Više

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku uputila čestitku u povodu obilježavanja 3. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Zagreb – Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac uputila je čestitku udrugama osoba s invaliditetom i pravobraniteljici za osobe s invaliditetom u povodu obilježavanja 3. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
Više

Održana prethodna rasprava o djelovanju Sabora u europskim poslovima

Zagreb – Odbor za europske poslove održao je danas prethodnu raspravu o djelovanju Hrvatskoga sabora u europskim poslovima, na kojoj je potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica predstavila program rada Europske komisije za 2021. godinu.
Više

Petir sudjelovala na stručnom skupu posvećenom potrajnom gospodarenju šumama

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je, kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, na stručnom skupu „Politike i zakonodavstvo Europske unije i Republike Hrvatske u potrajnom gospodarenju šumama – izazovi i posljedice“ u organizaciji Šumarskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskog saveza udruga privatnih šumoposjednika.
Više

Zastupnici Hajduković, Milošević i Bušić sudjelovali na međuparlamentarnom sastanku Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, potpredsjednik Odbora Domagoj Ivan Milošević i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić sudjelovali su na međuparlamentarnom sastanku koji je održan videokonferencijskim putem u organizaciji Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta. 
Više

Pavić održao sastanak s britanskim veleposlanikom Dalgleishom

Zagreb - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sastao se u utorak s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj Andrewom Stuartom Dalgleishom.
Više

Predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović primio francuskog veleposlanika Gaëla Françoisa Veyssierea

Zagreb – Predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović primio je u srijedu veleposlanika Francuske Republike u Hrvatskoj Gaëla Françoisa Veyssierea.  
Više