Priopćenja

Ukupno rezultata: 5874
Ukupno rezultata: 5874

22. svibnja - Međunarodni dan biološke raznolikosti

Ujedinjeni narodi proglasili su ovaj datum Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi podigli svijest i ukazali na važnu ulogu koju bioraznolikost ima na održivi razvoj i ljudski život. U nastojanju očuvanja biološke raznolikosti i unapređenja zaštite prirode Hrvatski sabor, donošenjem Zakona o prirodi, odlučio je da se 22. svibnja u Hrvatskoj obilježava i kao Dan zaštite prirode.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković odao počast žrtvama Bleiburške tragedije i hrvatskog Križnog puta

Tezno, Bleiburg, Macelj - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom odao je počast i položio vijence žrtvama Bleiburške tragedije i hrvatskog Križnog puta kod Spomen-obilježja i grobnice žrtava poraća na groblju Dobrava u Teznom kod Maribora, kod Spomen-obilježja na Bleiburškom polju te kod Spomen-obilježja u Macelju.
Više
EU izbori 2019.

Sve o europskim izborima 2019. na jednome mjestu

Posjetite informativni kutak o europskim izborima kako biste na jednome mjestu saznali sve bitne informacije.
Više

Srednjoškolci iz 23 škole na simuliranoj sjednici raspravili "Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti"

Zagreb - U Saboru je u ponedjeljak održana sedma simulirana sjednica Sabora za učenike srednjih škola koju je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Više

Vedran Babić sudjelovao na sastanku Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine SEECP-a

Skoplje - Član izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) Vedran Babić sudjelovao je na sastanku Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnost Parlamentarne skupštine SEECP-a koji je održan u subotu, 11. svibnja u Skupštini Republike Sjeverne Makedonije.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio sućut obitelji Ivana Bagarića

Zagreb – U povodu iznenadne smrti bivšeg saborskog zastupnika Ivana Bagarića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji preminuloga.
Više

Ermina Lekaj Prljaskaj primila veleposlanicu Švedske Dianu Helenu Madunic

Zagreb - Zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u petak veleposlanicu Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Dianu Helenu Madunic.
Više

Srednjoškolci iz 23 škole na simuliranoj sjednici raspravljaju "Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti"

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira sedmu Simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koja će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. s početkom u 12.00 sati u Sabornici Hrvatskoga sabora.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem.
Više

U Saboru održan sastanak o stanju školstva na području grada Križevaca

Zagreb – Saborski zastupnik Branko Hrg danas je u Hrvatskome saboru primio ravnatelje vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja grada Križevaca i općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s kojima se tom prigodom sastala i predsjednica Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Vesna Bedeković.
Više

Kosor primio izaslanstvo Parlamentarne komisije za gospodarski razvoj, infrastrukturu, industriju i regionalni razvoj Kosova

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor primio je u srijedu radni posjet predsjednicu Parlamentarne komisije za gospodarski razvoj, infrastrukturu, industriju i regionalni razvoj Kosova Salu Berisha Shalu.
Više

Barnier: I nakon Brexita važno je izgraditi snažan odnos s Ujedinjenom Kraljevinom

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač s članovima dvaju odbora razgovarali su u srijedu s glavnim pregovaračem Europske unije za Brexit Michelom Barnierom o mogućim scenarijima izlaska Ujedinjene Kraljevine iz Unije i činjenici da bi pregovori o novim odnosima mogli započeti za vrijeme hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.
Više

Sudionici programa “Postani veleposlanik na jedan dan” posjetili Sabor

Zagreb – Sudionici programa „Postani veleposlanik na jedan dan“ posjetili su u srijedu Hrvatski sabor, gdje su se susreli s potpredsjednikom Sabora akademikom Željkom Reinerom i predsjednikom Odbora za europske poslove Domagojem Ivanom Miloševićem te članovima Odbora Vesnom Pusić i Bojanom Glavaševićem.
Više

Održan studijski posjet službenika parlamenata zemalja jugoistočne Europe Saboru

Zagreb - U organizaciji Hrvatskog sabora, njemačke razvojne agencije GIZ i Europskog parlamenta održan je studijski posjet službenika odbora za europske integracije parlamenata Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije kojom prilikom su službenicima prenesena iskustva iz hrvatskog pretpristupnog procesa.
Više

Ana-Marija Petin primila nizozemskog veleposlanika Hendrika Voskampa

Zagreb – Voditeljica Hrvatsko-nizozemske skupine prijateljstva Ana-Marija Petin primila je u utorak veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Hendrika Voskampa.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner upisao se u spomen-knjigu u povodu ustoličenja japanskog cara Naruhita

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner upisao se u prigodnu spomen-knjigu koja je u povodu svečanosti ustoličenja prijestolonasljednika Naruhita otvorena u Veleposlanstvu Japana.
Više

Vladimir Bilek susreo se s učenicima i nastavnicima Češke osnovne škole iz Daruvara

Zagreb - Zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek u petak se susreo s učenicima Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog iz Daruvara.
Više

3. svibnja - Svjetski dan slobode medija u znaku teme: „Mediji za demokraciju: novinarstvo i izbori u doba širenja lažnih vijesti“

Zagreb - Središnje obilježavanje 26. svjetskog dana slobode medija održava se u Addis Abebi u Etiopiji, a tema ovogodišnje proslave je „Mediji za demokraciju: novinarstvo i izbori u doba širenja lažnih vijesti“. Ovogodišnji fokus posebno je stavljen na izazove koji stoje pred medijima u izbornim procesima kao i njihovom utjecaju na procese pomirbe. Poštivanje slobode medija jedno je od najvažnijih demokratskih načela koje posebno dolazi do izražaja pred izbore kad mediji moraju osigurati neovisno i nepristrano izvještavanje zalažući se borbu protiv širenja lažnih vijesti i dezinformacija. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak": Bljesak je bila briljantna, velika pobjeda Hrvatske vojske i policije

Okučani - Dvadeset i četvrta obljetnica vojno-redarstvene operacije "Bljesak“ u kojoj je 1995. oslobođena zapadna Slavonija obilježena je  svečanošću kod spomen-obilježja "Kristalne kocke vedrine" u Okučanima, gdje su počast poginulima odali njihovi suborci, članovi obitelji i prijatelji te najviši predstavnici države, Hrvatskoga sabora i Vlade. 
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

Zagreb – U povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na otvorenju 17. Bjelovarskih odjeka kazališta - BOK festa

Bjelovar - U Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru u subotu navečer pred oko tisuću gledatelja odigrana je prva predstava na ovogodišnjim,17. Bjelovarskim odjecima kazališta - BOK festu, mjuzikl "Čarobni Broadway" zagrebačkog kazališta Komedija, kojoj je nazočio i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji ne propušta najveći kulturni događaj u svom rodnom gradu.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao Uskrs vjernicima koji slave prema julijanskom kalendaru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj u povodu Uskrsa.
Više

U Saboru otvorena izložba „Borovo selo – zločin bez kazne“

Zagreb – U Hrvatskome saboru je u petak, treću godinu zaredom, otvorena izložba u povodu 28. obljetnice masakra dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.
Više

Zastupnik Branko Hrg održao sastanak s Udruženjem obrtnika grada Križevaca

Zagreb – Zastupnik Branko Hrg danas je u Hrvatskome saboru primio predstavnike Udruženja obrtnika grada Križevaca. Obrtnike su pozdravili potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner i predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor.
Više

U Saboru održan prvi radni sastanak skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka"

Zagreb – U Hrvatskome saboru u četvrtak je održan prvi radni sastanak skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka" (ZBPR) koja je osnovana u siječnju ove godine.
Više

Izaslanstvo Poljsko-hrvatske skupine prijateljstva poljskog Sejma u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb - Izaslanstvo Poljsko-hrvatske skupine prijateljstva poljskog Sejma posjetilo je Hrvatski sabor te se na odvojenim sastancima susrelo s voditeljem Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damirom Tomićem i članovima Skupine, predsjednikom Odbora za turizam Brankom Grčićem i potpredsjednikom Odbora Mariom Habekom te potpredsjednikom Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Antom Babićem.
Više

Zastupnik Kajtazi održao sastanak s iranskim veleposlanikom Sadeghom

Zagreb - Zastupnik dvanaest nacionalnih manjina Veljko Kajtazi primio je danas iranskog veleposlanika u Zagrebu Mohammada Rezu Sadegha.
Više

22. travnja - Dan planeta Zemlje u znaku edukacije o klimatskim promjenama

Zagreb - Dan planeta Zemlje u svijetu se obilježava 22. travnja. Ovogodišnje obilježavanje u znaku je desete obljetnice usvajanja UN-ove rezolucije iz 2009. godine o proglašenju 22. travnja Danom planeta Zemlje (Earth Mother Day). 
Više

Uskrsna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Zagreb –  Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pashe

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pashe.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Milošević održao sastanak s glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju Majlindom Bregu

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević razgovarao je u četvrtak s glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council - RCC) Majlindom Bregu. Razgovarali su o ulozi te organizacije u eurointegracijskom i euroatlantskom procesu država susjedstva i drugim aktualnim gospodarsko-političkim pitanjima s kojima se suočavaju države Jugoistočne Europe.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio u posjet korejskog veleposlanika Won-sup Parka

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Republike Koreje u Hrvatskoj Won Sup Parkom. 
Više

U Saboru održan dvadeseti „Simulirani parlament“ ELSA-e Hrvatska

Zagreb – Danas je pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora održan dvadeseti „Simulirani parlament“ u organizaciji Europskog udruženja studenata prava - ELSA Hrvatska.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner primio u oproštajni posjet čileanskog veleposlanika Valledora

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Republike Čile u Hrvatskoj Juanom Luisom Nilom Valledorom.
Više

Zastupnici Kovač i Bačić sudjelovali na konferenciji mladih parlamentaraca država EU-a i Zapadnog Balkana

Podgorica - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač i potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Ante Bačić sudjelovali su na Konferenciji mladih parlamentaraca Europske unije i Zapadnog Balkana, u organizaciji Skupštine Crne Gore i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio posebnog izaslanika Državnog tajništva SAD-a za pitanja holokausta Thomasa Yazdgerdija te predstavnike Svjetske židovske organizacije za restituciju

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je Thomasa Yazdgerdija, posebnog izaslanika Državnog tajništva SAD-a za pitanja holokausta te predstavnike Svjetske židovske organizacije za restituciju (WJRO).
Više

Predsjednik Sabora Jandroković: Nova saborska plenarna sjednica počet će 24. travnja i trajati do 12. srpnja ove godine

Zagreb - Nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je kako će predstojeća, 12. plenarna sjednica, početi 24. travnja te će trajati sve do 12. srpnja 2019., odnosno ukupno 10 tjedana.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na otvorenju brze ceste od Vrbovca do Farkaševca

Farkaševac - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandoković sudjelovao je na prezentaciji završetka radova na dionici brze ceste DC12  čvor Vrbovec 2 - čvor Farkaševac, duljine 10,6 kilometara, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 349 milijuna kuna (bez PDV-a). 
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovao na komemoraciji u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na komemoraciji u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac, kao i preživjele zatočenice i zatočenike, koja je u Spomen-području Jasenovac održana pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.
Više

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjeluje na zasjedanju Interparlamentarne unije u Dohi

Doha - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Interparlamentarnoj uniji u kojemu su Saša Đujić, Ivan Ćelić i Ljubica Maksimčuk sudjeluje u radu 140. skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja se održava u katarskom gradu Dohi od 6. do 10. travnja. 
Više

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjeluje na proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Strasbourg – Članovi saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica, Marijana Balić, Goran Beus Richembergh, Domagoj Hajduković i Davor Ivo Stier sudjeluju u radu proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine, koje se od 8. do 12. travnja održava u Strasbourgu.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Državnog vijeća Narodne Republike Kine Lija Keqianga

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine Lijem Keqiangom koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Drugoga dana Konferencije predsjednika parlamenata EU-a predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao u raspravi o međuparlamentarnoj suradnji u Europskoj uniji nakon 2019. godine

Beč - Drugoga dana Konferencije predsjednika parlamenata EU-a, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je u raspravi o međuparlamentarnoj suradnji u okviru Europske unije nakon 2019. godine.
Više

Jandroković: Izbori za Europski parlament izbori su između stabilnosti i dezintegracije

Beč - Predstojeći izbori za Europski parlament bitno će odrediti kako će Europa izgledati u godinama koje dolaze jer se ove godine bira između snaga koje promoviraju stabilnost i sigurnost na europskom kontinentu i onih koji neodgovornim politikama potiču dezintegracijske procese, ocijenio je u utorak u Beču predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na kraju dvodnevne konferencije koja je okupila čelnike parlamenata država članica EU s ciljem da ponude odgovore na izazove proširenja i predstojećih svibanjskih izbora za Europski parlament.
Više

Romi, najbrojnija europska nacionalna manjina i njihovi sunarodnjaci na drugim kontinentima 8. travnja slave Svjetski dan Roma

Zagreb - Romi, najbrojnija europska nacionalna manjina i njihovi sunarodnjaci na drugim kontinentima 8. travnja, već nekoliko desetljeća zaredom, slave Svjetski dan Roma.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta Wolfgangom Sobotkom

Beč - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta Wolfgangom Sobotkom na marginama Konferencije predsjednika parlamenata Europske unije.
Više

Kajtazi: Obrazovanje romske djece je prioritet

Zagreb -  Bolje obrazovanje romske djece, integracija i očuvanje romske kulture bile su ključne poruke obilježavanja Svjetskog dana Roma u ponedjeljak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nazočnosti predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović koja je ukazala na potrebu napretka položaja Roma u hrvatskome društvu. Središnje obilježavanje Svjetskog dana Roma i ove je godine organizirao Saveza Roma u RH "Kali Sara" i saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, a među gostima su bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, saborska zastupnica Vesna Bedeković (HDZ), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, članovi diplomatskog zbora te predstavnici Roma iz niza europskih zemalja i Kanade.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjeluje na Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije

Beč - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjeluje na Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije, koja se održava u Beču od 8. do 9. travnja ove godine.
Više

Svečanu prisegu pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem položila potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Jasenka Žabčić

Zagreb - Svečanu prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem položila je danas nova potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Jasenka Žabčić.
Više