Dragan Kovačević primio ministra gospodarstva Slovačke Jahnateka

Zagreb - Predsjednik Odbora za gospodarstvo Dragan Kovačević i članovi Odbora održali su sastanak s gospodarskim izaslanstvom Slovačke, koje je predvodio ministar gospodarstva Slovačke Lubomir Jahnatek.

Na sastanku su razmijenjene informacije s područja gospodarstva Slovačke i Hrvatske, a bilo je riječi i o privatizaciji energetskog sektora Slovačke. Lubomir Jahnatek informirao je hrvatske kolege o restrukturiranju i ubrzanom rastu gospodarstva posljednjih nekoliko godina. Posebno je istaknuo kako se demokratski razvoj jedne zemlje ne može uspješno odvijati bez gospodarskog razvoja. 

Uz pozitivna iskustva Slovačke na gospodarskom planu, ministar Jahnatek izložio je i neke negativne posljedice na socijalnu politiku i zdravstvo. U nastavku je ministar Jahnatek izložio i makroekonomske pokazatelje Slovačke, s obzirom na njezin gospodarski rast i razvoj.

Predsjednik Odbora Kovačević istaknuo je da su gospodarska iskustva Slovačke vrlo poticajna i važna za Hrvatsku, posebice u svjetlu budućeg članstva u Europskoj uniji.

Osvrnuvši se na aktualno dobivanje pozivnice za pristupanje NATO-u i netom završeni posjet američkog predsjednika Busha Hrvatskoj, Dragan Kovačević kazao je kako ti događaji predstavljaju veliko priznanje Republici Hrvatskoj, pri čemu je ona postala i ključan faktor stabilnosti u ovom djelu Europe.

Autor: Služba za odnose s javnošću