Dragan Kovačević primio veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Mihaila Konarovskog

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Dragan Kovačević primio je u posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Mihaila Konarovskog.

Veleposlanik Konarovski istaknuo je da su odnosi između dviju zemalja na dobroj političkoj razini te izrazio želju za intenziviranjem gospodarske suradnje, posebice na području energetike i brodogradnje. Veleposlanik je naglasio snažnu potporu hrvatskim tvrkama i poduzetnicima koji posluju na ruskom tržištu, kao i sve veći interes ruskih tvrtki za poslovanje na hrvatskom tržištu. Zaključno je istaknuo važnost parlamentarne suradnje kroz susrete parlamentarnih skupina prijateljstva koje učinkovito djeluju na daljnjem proširenju gospodarske i političke suradnje dviju zemalja.

Voditelj skupine Dragan Kovačević izrazio je zadovoljstvo zbog postignute političke i gospodarske suradnje te iskazao interes za daljnjom gospodarskom suradnjom, koju treba razvijati u zajedničkom interesu. U daljnjem izlaganju predstavio je veleposlaniku rad Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora.

Obje strane iskazale su potrebu za daljnjom suradnjom i kontaktima stoga je najavljen sastanak Hrvatsko-ruske skupine prijateljstva, na kojem bi se veleposlanik Konarovski obratio članovima skupine te ih informirao o aktualnim političkim i gospodarskim temama.

Autor: Hrvatsko-ruska skupina prijateljstva