Frano Matušić, Vesna Škulić i Mario Zubović sudjelovali su na Međuparlamentarnoj konferenciji o borbi protiv antisemitizma

Ottawa - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić, te zastupnici Vesna Škulić i Mario Zubović sudjelovali su na Međuparlamentarnoj konferenciji o borbi protiv antisemitizma koja se održala od 7. do 9. studenoga u Kanadi. 
 
Druga Međunarodna konferencija o borbi protiv antisemitima u organizaciji Međuparlamentarne koalicije za borbu protiv antisemitizma (ICCA) i kanadske vlade, nakon inauguralne prošlogodišnje u Londonu, ove je godine u Ottawi okupila parlamentarna i vladina izaslanstva pedeset država s ukupno 250 zastupnika i stručnjaka.
  
Tijekom trodnevne konferencije, koju je otvorio kanadski premijer Stephen Harper, niz najpoznatijih svjetskih stručnjaka je  na plenarnim sjednica i pojedinačnim radnim skupinama raspravljao o važnosti borbe protiv modernih i često sofisticiranih oblika antisemitizma.

U radu konferencije su aktivno sudjelovali i hrvatski zastupnici, a konferencija je iskorištena i za niz bilateralnih i neformalnih susreta, uključujući i sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Peterom Millikenom.  Predsjednik Milliken je izrazio osobno zadovoljstvo razvitkom snažnih bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Kanade, kojima vrlo značajno doprinosi i sustavna međuparlamentarna suradnja.

Autor: Služba za odnose s javnošću