Hrvatsko-poljska skupina prijateljstva primila poljskog veleposlanika

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivanka Roksandić sazvala je drugi sastanak skupine na kojem je veleposlanik Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Wiesław Tarka održao izlaganje o Poljskoj i bilateralnim odnosima između Hrvatske i Poljske.

Veleposlanik Tarka je u svom izlaganju iznio brojna poljska iskustva u procesu pristupanja EU koja mogu biti korisna za Hrvatsku. Izrazio je potporu i pomoć Poljske Hrvatskoj te naglasio da bilateralna pitanja ne bi trebala utjecati na pregovarački proces i istaknuo da je buduće članstvo Hrvatske u EU važno za cijelu regiju.

Veleposlanik se u daljnjem izlaganju osvrnuo na dobre odnose Hrvatske i Poljske i izrazio potrebu za razvojem daljnje suradnje među kojom je istaknuo jače poticanje suradnje gradova. 

Na kraju izlaganja voditeljica skupine Ivanka Roksandić izrazila je zahvalu veleposlaniku na poljskoj potpori i prenesenim iskustvima koja su korisna za Hrvatsku u pregovaračkom procesu s EU te otvorila diskusiju u kojoj su sudjelovali veleposlanik Tarka i članovi skupine prijateljstva.

Autor: Hrvatsko-poljska skupina prijateljstva