Izaslanstvo Ministarstva obrane Države Izrael posjetilo Sabor

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Boris Šprem, potpredsjednik Odbora Berislav Rončević, članica Odbora i potpredsjednica Sabora Željka Antunović te član Odbora Marin Jurjević primili su u posjet izaslanstvo Ministarstva obrane Države Izrael. 

Pozdravivši uvodno goste, predsjednik Odbora za obranu Boris Šprem rekao je da se nada da će i ovaj razgovor pridonijeti produbljivanju odnosa Hrvatske i Izraela. Predstavljajući djelokrug i način rada Odbora za obranu, Boris Šprem posebno je izdvojio njegov međunarodni aspekt koji uključuje angažman na sudjelovanju hrvatskih mirovnih misija u svijetu te aktivnu parlamentarnu diplomaciju. 

Suradnja dviju zemalja na području obrane je vrlo dobra, složili su se sugovornici. Dokaz tome, rekao je pomoćnik ravnatelja za međunarodnu suradnju izraelskog Ministarstva obrane Jacob Laor, jest i ovaj posjet dogovoren u okviru redovnih godišnjih susreta na razini dvaju ministarstava. Predstavivši najznačajnije projekte u 2011. godini, koji uključuju gospodarsku suradnju i zajedničku obuku, Jacob Laor izrazio je nadu u daljnje intenziviranje zajedničkih aktivnosti. 

Odgovarajući na pitanje potpredsjednice Sabora Željke Antunović, Jacob Laor upoznao je saborske zastupnike s aktualnim stanjem na Bliskom istoku naglasivši da Izrael kontinuirano ulaže napore za pronalazak rješenja. Govoreći o parlamentarnoj suradnji, sugovornici su se složili da je ona vrlo dobra kako na razini predsjednika parlamenata, tako i na razini odbora. U tom kontekstu, članovima Odbora za obranu upućen je poziv za posjet Izraelu. Razgovor je zaključen dogovorom o nastavku suradnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću