Krešimir Ćosić i Vedran Rožić održali sastanak s posebnim izaslanikom State Departmenta za euroazijsku energetiku Richardom Morningstarom

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić i član Izaslanstva Vedran Rožić održali su sastanak s posebnim izaslanikom State Departmenta za euroazijsku energetiku Richardom Morningstarom. Sastanku je nazočio i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u RH James Foley.

Na sastanku je bilo riječi o suradnji dviju država u okviru NATO saveza koja je ocijenjena iznimno dobrom. Tema razgovora bila je i područje energetike, s posebnim naglaskom na suradnju zemalja u regiji. Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić istaknuo je prioritete Hrvatske u sljedećem razdoblju, izgradnju energetske infrastrukture i diversifikaciju dobave energije. Sugovornici su se osvrnuli na nedavno održan summit u Budimpešti. Obostrano je pozdravljena inicijativa suradnje zemalja srednje i jugo-istočne Europe na polju energetike. Velika ulaganja u energetsku infrastrukturu zahtijevaju stručan pristup koji će se temeljiti na dugoročnim projekcijama.

Projekt izgradnje terminala za ukapljeni plin, u kojem sudjeluje niz hrvatskih i inozemnih tvrtki, iznimno je značajan za Hrvatsku, rečeno je na sastanku. Posebni izaslanik State Departmenta za euroazijsku energetiku Richard Morningstar pozdravio je projekt izgradnje terminala rekavši da će on doprinijeti stabilnosti energetske opskrbe šire regije.

Autor: Služba za odnose s javnošću