Mario Zubović primio kanadskog veleposlanika Thomasa Marra

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Thomasa Marra. 

Kanada podržava buduće članstvo Hrvatske u euroatlanskim integracijama, a vrlo pozitivno ocjenjuje hrvatsku spremnost i njen angažman u međunarodnim mirovnim misijama, posebice u Afganistanu, gdje hrvatske snage pomažu u gradnji civilne strukture, mira i svekolike obnove zemlje, istaknuo je kanadski veleposlanik. Primijetio je da dvije zemlje imaju puno prostora za politički dijalog i suradnju na mnogim područjima, te je izrazio zadovoljstvo svoje zemlje što je Hrvatska postala nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a. 

Krajem travnja u posjet Hrvatskome saboru dolaze kanadski parlamentarci koje predvodi predsjednik Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Peter Milliken, a cilj posjeta je produbljivanje parlamentarnih veza i suradnje dvaju država. 

Mario Zubović rekao je da se hrvatska vanjska politika temelji na težnji za pristupanjem EU i NATO, dodajući da uz ova dva vanjskopolitička prioriteta Hrvatska želi sa svim zemljama u svom okruženju imati dobre odnose. Razmijenjena su mišljenja o stanju u regiji, posebice u Srbiji, Kosovu i BiH. Razgovori su završeni obostrano izraženom željom da se još više unaprijedi suradnja i veze između dvije države i naroda, a predsjednik Odbora Mario Zubović zahvalio je Kanadi na potpori koju daje Hrvatskoj i brojnoj hrvatskoj zajednici koja živi u Kanadi.

Autor: Služba za odnose s javnošću