Mario Zubović primio poljskog veleposlanika Wieslawa Tarku

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Wieslawa Tarku.

Obostrano je ocijenjeno da su odnosi dviju zemalja zadovoljavajući, ali uvijek postoji otvoreni prostor za unapređenje suradnje na raznim poljima. Dvije prijateljske zemlje trebale bi pojačati suradnju kulturnih institucija i gradova, suglasni su sugovornici. Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović, osvrnuvši se na aktualnu blokadu pregovora s Europskom unijom i granični spor sa Slovenijom, podsjetio je da bilateralno pitanje ne bi trebalo utjecati na pregovarački proces. Zubović je također istaknuo da će buduće punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji imati pozitivan utjecaj za cijelu regiju.

Veleposlanik Tarka podržao je stajališta predsjednika Odbora za vanjsku politiku Zubovića te je izrazio nadu da će Hrvatska u što skorije vrijeme riješiti novonastalu situaciju, dodavši da Poljska snažno podupire punopravno članstvo Hrvatske u EU i NATO savezu. 

U nastavku se razgovaralo o skorom posjetu predsjednika Zastupničkog doma poljskoga parlamenta i vanjskopolitičkoga Odbora Hrvatskome saboru.

Autor: Služba za odnose s javnošću