Mario Zubović primio predsjednika Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Srbije Dragoljuba Mićunovića

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović i članovi Odbora primili su predsjednika Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Srbije Dragoljuba Mićunovića.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović predstavio je gostima iz Srbije iskustva te ulogu Hrvatskoga sabora i njegovih radnih tijela u pregovaračkom procesu s Europskom unijom. Zubović je istaknuo da je trenutačni fokus Sabora prilagodba hrvatskoga zakonodavstva pravnoj stečevini Europske unije.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Srbije Dragoljub Mićunović ocijenio je parlamentarnu suradnju Srbije i Hrvatske kao vrlo važan početak jačanja političkoga dijaloga. Bilateralna suradnja dviju zemalja svakako će pridonijeti rješavanju otvorenih pitanja, suglasni su sugovornici. Nastavak privredne i kulturne suradnje također će pridonijeti razvoju dobrosusjedskih odnosa, istaknuo je Dragoljub Mićunović.

Razgovaralo se i o skorom pristupanju Hrvatske NATO-u te o aktualnom graničnom pitanju sa Slovenijom. Sugovornici su razmijenili stajališta i o aktualnoj gospodarskoj krizi te o njezinim mogućim mjerama ublažavanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću