Miljenko Dorić primio norveškog veleposlanika Terjea Haugea

Zagreb - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Miljenko Dorić susreo se u Hrvatskome saboru s veleposlanikom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Terjeom Haugeom.

Norveški veleposlanik čestitao je Hrvatskome saboru na ratifikaciji Sjevernoatlantskog ugovora te izrazio svoje uvjerenje da će se pregovori za članstvo Hrvatske u EU nastaviti i zaključiti u predviđenim rokovima. 

Razgovaralo se o ulozi Vijeća Europe, njegovoj budućnosti i potrebi da ta institucija zadobije jaču ulogu u rješavanju bitnih pitanja u međunarodnoj zajednici. Norveški veleposlanik predstavio je norveškog kandidata za mjesto glavnog tajnika Vijeća Europe. Oba sugovornika složila su se u ocjeni da Vijeće Europe mora redefinirati svoju ulogu, ojačati svoj utjecaj, voditi proaktivnu politiku i usredotočiti se na rješavanje bitnih pitanja u međunarodnim odnosima.

Zajednički je ocijenjeno da Hrvatska i Norveška imaju mnogo zajedničkih točaka na kojima je moguće realizirati suradnju, počevši od bilateralnih projekata u raznim područjima, sve do zajedničkih investicija, ponajprije na planu turizma i u djelatnostima koje su vezane za more. 

Autor: Služba za odnose s javnošću