Neven Mimica održao sastanak s glavnim tajnikom Austrijsko-francuskog centra u Beču Peterom Jankowitschem

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica održao je sastanak s glavnim tajnikom Austrijsko-francuskog centra u Beču Peterom Jankowitschem.

Tema sastanka bila je organizacija međunarodne konferencije o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i njezinim zadaćama u ulozi nove zemlje članice. Glavni tajnik Austrijsko-francuskog centra u Beču Peter Jankowitsch predstavio je osnovni koncept konferencije koja bi se trebala održati krajem travnja u Zagrebu. Također je uputio poziv za sudjelovanje potpredsjedniku Hrvatskoga sabora Nevenu Mimici. Pozdravivši ovu inicijativu, Neven Mimica rekao je kako je iznimno korisno otvoriti širu raspravu o ulozi i doprinosu Hrvatske kao buduće zemlje članice EU.

U razgovoru je posebno naglašena pozitivna uloga Hrvatske u regiji koja može postati most između Europske unije i susjednih zemalja. Neven Mimica još je jednom istaknuo spremnost Hrvatske da aktivno sudjeluje u tom procesu jer, dodao je, Hrvatskoj je u interesu poticati ekonomski i politički stabilno okruženje. Sugovornici su se osvrnuli i na buduće zadaće hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.

Autor: Služba za odnose s javnošću