Potpredsjednik Sabora Mimica primio češkog veleposlanika Kühnla

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica primio je u posjet veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj Karela Kühnla.
Veleposlanik Karel Kühnl uvodno se osvrnuo na predsjedanje Češke Republike Vijećem Europske unije. Kao prioritete češkog predsjedanja istaknuo je zalaganje za daljnje proširenje Europske unije s posebnim naglaskom na pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji. 

Sugovornici su razmijenili stajališta o ulozi Hrvatskoga sabora u pregovaračkom procesu Republike Hrvatske s Europskom unijom. Nacionalni odbor i Odbor za europske integracije igraju značajnu ulogu u parlamentarnom praćenju pregovaračkog procesa, kazao je Neven Mimica.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica i češki veleposlanik Kühnl u nastavku su razgovarali o mjerilima za otvaranje pojedinih pregovaračkih poglavlja s posebnim osvrtom na reforme koje je potrebno napraviti u području brodogradnje i pravosuđa.

Veleposlanik Kühnl izrazio je uvjerenje da će Hrvatska prevladati trenutne prepreke u pregovaračkom procesu i što skorije postati punopravna članica Europske unije.

Autor: Služba za odnose s javnošću