Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks primio Izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a

Zagreb - Parlamentarna skupština NATO-a smatra da Hrvatska pridonosi kolektivnoj sigurnosti i obrani Sjevernoatlantskog saveza i želi joj dobrodošlicu u NATO, izjavio je potpredsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a i predsjedajući Pododbora za transatlantske odnose Assen Agov.

"Mi mislimo da Hrvatska pridonosi našoj kolektivnoj sigurnosti i obrani. Hrvatska svojom demokratskom tradicijom mnogo pridonosi Savezu. Mi ćemo srdačno reći: 'Dobrodošli u Savez!'", rekao je Agov u izjavi za novinare nakon susreta s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom. "Drago nam je da smo ovdje u trenutku kada Hrvatska ratificira Sjevernoatlantski ugovor. To je važan trenutak i to je prvi put da su članovi Parlamentarne skupštine NATO-a nazočni takvoj proceduri u nacionalnom parlamentu", dodao je Agov.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks rekao je novinarima da je zahvalio izaslanstvu na snažnoj potpori koju je Parlamentarna skupština NATO-a pružala Hrvatskoj na njezinu putu u članstvo Sjevernoatlantskog saveza. "Izaslanstvo je izrazilo snažno uvjerenje da će 3. i 4. travnja u Strasbourgu i Kehlu Hrvatska biti punopravna članica NATO-a, da će portugalski i slovenski ratifikacijski instrumenti biti položeni u Washingtonu te da će nakon što Hrvatski sabor danas usvoji Zakon o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora Hrvatska na 60. obljetnicu NATO-a biti na svome mjestu", izjavio je Šeks.

Visoko izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a, koje boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, nastavilo je posjet Saboru sudjelovanjem u radu okruglog stola s predstavnicima Zaklade Konrad Adenauer s temom "Dvadeset godina transformacije: uspjesi i izazovi pred Republikom Hrvatskom".

Autor: Hina