Predsjednica Odbora za obitelj, mladež i šport Milanka Opačić primila izraelskog veleposlanika Yosefa Amranija

Zagreb - Predsjednica Odbora za obitelj, mladež i šport Milanka Opačić primila je u posjet veleposlanika Države Izrael Yosefa Amranija.

Republika Hrvatska i Država Izrael imaju bliske odnose, bez otvorenih pitanja. Želja nam je da se ti odnosi i suradnja dodatno poboljšaju, posebno na vojnom i strateškom planu, rekao je izraelski veleposlanik. Vrijeme je i za jačanje gospodarskih odnosa, a uočljiva je sve veća prisutnost izraelskih ulagača na području Republike Hrvatske. Najveću suradnju bismo mogli ostvariti na području turizma, budući da sve veći broj Izraelaca ljetuje u Hrvatskoj", dodao je Amrani. Republika Hrvatska i Država Izrael su slične u mnogo čemu te smo voljni i željni pružiti vam pomoć na području obrazovanja i znanosti, a za što je potrebna bolja suradnja među ministarstvima obrazovanja i akademskih zajednica, rekao je veleposlanik. Uputio je poziv Milanki Opačić da u skorije vrijeme posjeti Izrael jer im je želja uspostaviti što bolju suradnju među parlamentima.

Suradnja na gospodarskom planu je vrlo važna, složila se Opačić. Moramo otvoriti prostor gospodarstvenicima i ukloniti sve birokratske barijere koje sprječavaju strana ulaganja, dodala je. Zahvalivši na ponuđenoj pomoći, izrazila je nadu da će u skorije vrijeme posjetiti Izrael te se iz prve ruke upoznati s ponudama.

Yosef Amrani se složio da su birokratske prepreke značajan faktor koji utječe na razinu ulaganja u Republiku Hrvatsku te da kod ulagača postoji određeni strah od ulaganja u RH. Predsjednica Odbora za obitelj, mladež i šport Opačić dodala je da u ovoj izbornoj godini, uz borbu protiv korupcije, treba učiniti sve da se popravi poduzetnička klima, a što uključuje i transformaciju dijelova državne uprave te provođenje pojedinih nepopularnih, ali neophodnih mjera. Zahvalivši na razgovoru, izraelski veleposlanik je rekao da je Država Izrael spremna pomoći na svaki mogući način.
 

Autor: Služba za odnose s javnošću