Predsjednik Odbora za obranu Boris Šprem primio austrijskog veleposlanika Jana Kickerta

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Boris Šprem sastao se s veleposlanikom Republike Austrije u RH Janom Kickertom. 

Veleposlanik Kickert izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska u završnoj fazi pregovora za pristupanje Europskoj uniji, naglasivši da Austrija očekuje jačanje partnerskih odnosa s Hrvatskom unutar EU. Govoreći o članstvu u EU, Boris Šprem naglasio je da je i sam proces pristupanja bio iznimno koristan za Hrvatsku, posebno na području borbe protiv korupcije. Ono što Hrvatska mora poboljšati u sljedećem razdoblju jest korištenje sredstava iz fondova EU. 

Sugovornici su se složili da su odnosi dviju zemlja vrlo dobri. Postoji prostor za poboljšanje gospodarskih odnosa, rekao je veleposlanik Jan Kickert, posebno u području privlačenja ulaganja. Govoreći o efektima krize, sugovornici su razmijenili iskustva u postupcima donošenja proračuna. Boris Šprem upoznao je veleposlanika i sa stanjem u Gradu Zagrebu te s nadolazećim projektima. 

U završnom dijelu razgovora veleposlanik Jan Kickert pozvao je predsjednika Odbora za obranu Borisa Šprema u posjet Austriji, naglasivši da, iako Austrija nije članica NATO saveza, dvije države imaju dosta zajedničkih tema na tom području.

Autor: Služba za odnose s javnošću