Vesna Pusić primila dužnosnicu Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Vivien Life

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je zamjenicu ravnatelja Uprave za politička pitanja EU u Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Vivien Life.

Sugovornice su razmijenile stajališta o aktivnostima provođenja reformi koje Hrvatska poduzima u pregovaračkom procesu s EU. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić, kao najvažnije područje reformi istaknula je pravosuđe, kao bazu za sve ostale reforme. U nastavku je Vesna Pusić predstavila rad i aktivnosti Nacionalnog odbora, naglasivši da je Odbor tijelo koje se bavi strukturiranjem i praćenjem okvira u kojima se kreću pregovori s EU.

Razgovaralo se i o trenutnoj slovenskoj blokadi hrvatskih pristupnih pregovora te graničnom sporu sa Slovenijom. Vivien Life naglasila je da Velika Britanija podržava proširenje Europske unije te očekuje da će Hrvatska premostiti trenutne prepreke i u bliskoj budućnosti postati punopravna članica Europske unije.

Autor: Služba za odnose s javnošću