Vesna Pusić primila nizozemsku veleposlanicu Stellu Ronner-Grubačić

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić održala je sastanak s veleposlanicom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stellom Ronner-Grubačić i direktorom za Europu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Jaapom Wernerom.

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić upoznala je goste s ulogom i radom Odbora u pregovaračkom procesu s Europskom unijom. Pusić je predstavila trenutačnu fazu pristupnih pregovora s Unijom. Sugovornici su se posebno osvrnuli na poglavlje Pravosuđe i temeljna prava, a Pusić je istaknula neovisnost pravosuđa kao temelj za razvoj svake demokratske zemlje. O pravosuđu direktno ovise i mnoga druga područja poput gospodarstva, kazala je Pusić.

Razgovaralo se i o razdoblju u kojem bi se dovršio pregovarački proces Republike Hrvatske s Europskom unijom. Vesna Pusić kazala je da očekuje da će to biti za vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom. Također se osvrnula i na iskorištavanje financijskih sredstava iz kohezijskih fondova za 2012. godinu pri čemu bi bilo vrlo važno da se pristupni pregovori zaključe u prvoj polovini 2011. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću