Vesna Pusić primila veleposlanika Države Izrael Yosefa Amranija

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić primila je veleposlanika Države Izrael Yosefa Amranija. 

Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, posebice u svjetlu nadolazećih izbora za predsjednika Republike, kao i o trenutnom statusu hrvatskih pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Izrael podržava Republiku Hrvatsku na njenom putu u Europsku uniju i uopće njeno opredjeljenje za proces eurointegracija, rekao je izraelski veleposlanik. Naglasio je da takav pozitivan primjer Hrvatske može poslužiti kao model drugim zemljama regije Jugoistočne Europe koje također streme prema članstvu u Uniji.

Vesna Pusić potvrdila je da je približavanje Europskoj uniji šansa za Hrvatsku da postane predvodnik regije upravo u procesima eurointegracija. Hrvatska iskustva mogu biti vrlo značajna, jer "posjedujemo potrebno znanje i iskustvo iz pregovaračkog procesa, kao i ono proizašlo iz reformi te uskladbe zakonodavstva". Ujedno, hrvatski pozitivan primjer bit će dokaz uspješnosti europske politike, a doprinijet će svakako i stabilnosti čitave regije, istaknula je Pusić.

Autor: Služba za odnose s javnošću