Željka Antunović primila glavnog tajnika Austrijsko-francuskog centra u Beču Petera Jankowitscha

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović održala je sastanak s glavnim tajnikom Austrijsko-francuskog centra u Beču Peterom Jankowitschem.
 
Predstavivši rad Austrijsko-francuskog centra u Beču, Peter Jankowitsch izvijestio je Željku Antunović o organizaciji međunarodne konferencije u Zagrebu krajem travnja o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i njenim zadaćama kao zemlje članice. Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović dala je svoju punu potporu tom projektu istaknuvši kako je ovo vrlo dobar trenutak za razgovor o predstojećim izazovima za RH. Također, dodala je, Hrvatska je uvijek otvorena za razmjenu iskustava.

Glavni tajnik Austrijsko-francuskog centra u Beču Peter Jankowitsch rekao je da se osjeća obostrana želja, europskih partnera i Hrvatske, da se proces pregovora ubrza te da se premoste i preostale zapreke. Hrvatska treba ojačati kapacitete, složili su se, kako bi nakon što postane članica EU mogla uspješno rješavati složene procedure i nove izazove s kojima se suočava svaka nova zemlja članica. Željka Antunović i Peter Jankowitsch pri završetku su  sastanka razmijenili stajališta o trenutnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i Austriji.

Autor: Služba za odnose s javnošću