Dodjela nagrade Europskoga parlamenta „Europski građanin" u Hrvatskome saboru

dvorana Ante Starčevića

U organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Hrvatskoga sabora, u ponedjeljak, 17. rujna 2018. s početkom u 10.00 sati u dvorani Ante Starčevića održat će se nacionalna svečanost dodjele nagrade Europskoga parlamenta „Europski građanin“ za 2018. Dobitnik ovogodišnje nagrade je neprofitna udruga mladih Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI). Nagradu će uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uz nazočnost zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić. Riječ je o priznanju koje Europski parlament dodjeljuje pojedincima i organizacijama za inicijative koje jačaju europski duh solidarnosti i zajedništva, kreativnost i motiviranost te potiču aktivnosti kojima se konkretno izražavaju vrijednosti sadržane u Povelji Europske unije o temeljnim pravima

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije za ovu prestižnu nagradu nominirali su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Ivana Maletić (HDZ/EPP) i Ivica Tolić (HDZ/EPP), budući da isključivo zastupnici u Europskome parlamentu imaju pravo predlaganja kandidata za nagradu. Neprofitna udruga mladih Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) osnovana je radi promicanja poduzetništva i kreativnosti, umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica kroz društvene inovacije. 

Novinari, fotoreporteri i snimatelji koji nemaju stalnu akreditaciju za Hrvatski sabor trebaju se akreditirati putem obrasca za dnevnu akreditaciju.