15. Transatlantski forum s temom: „Hrvatska: Od neovisnosti do 28. članice Europske unije i NATO-a – jamstvo za mirnu budućnost“

dvorana Josipa Šokčevića

Hrvatski sabor domaćin je 15. Transatlantskog foruma s temom: „Hrvatska: Od neovisnosti do 28. članice Europske unije i NATO-a – jamstvo za mirnu budućnost“. Forum se održava u srijedu, 16. srpnja 2014. u dvorani Josipa Šokčevića s početkom u 9.00 sati. Programom su predviđena uvodna izlaganja, među kojima i predsjednika Sabora Josipa Leke, te četiri tematska izlaganja i rasprave. Program će moderirati voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - SAD i član saborskoga Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Davor Božinović i potpredsjednik Zaklade državnih parlamentarnih lidera za europska i međunarodna pitanja (SAD) Alfons Schöps. 

Istodobno, u dvorani Stjepana Radića s početkom u 11.15 sati održat će se sastanak s temom: ”Mogućnosti razvitka gospodarske suradnje” na kojem sudjeluju članovi Odbora za gospodarstvo, predstavnici HUP-a, HGK-a te hrvatskih i američkih tvrtki. Sastanak će moderirati potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec, a nazočne će pozdraviti predsjednik Sabora Josip Leko. Sudionici-gosti su politički i poslovni lideri iz američkih saveznih država te predsjednik parlamenta kanadske države Alberte. Cilj Foruma je razmjena informacija između parlamentarnih zastupnika i gospodarstvenika o mogućnostima ulaganja i planovima političkog i gospodarskog razvoja pojedinih država za koje je ocijenjeno da kod njih postoji posebna želja za razvitkom suradnje.

videoprijenos