Predsjednik Sabora primio u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u RH Stellu Ronner-Grubačić.

Predsjednik Sabora i nizozemska veleposlanica razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Nizozemske i zakonodavnim aktivnostima Sabora vezano za prilagodbu hrvatskog zakonodavstva europskome, a u okviru hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom.

"Hrvatska cijeni potporu Nizozemske hrvatskom pristupanju Europskoj uniji i nadamo se da će i u ovoj završnoj fazi pregovora moći računati na Nizozemsku kao pouzdanog partnera", izjavio je predsjednik Sabora Bebić.

"Nizozemska je svjesna važnosti rada Hrvatskoga sabora i velikog opsega dovršenih zakonodavnih aktivnosti s ciljem zaključenja pristupnih pregovora", izjavila je Ronner-Grubačić, dodajući kako je Nizozemska poznata po svom strogom, ali poštenom pristupu proširenju Europske unije. 

Što se tiče hrvatske regionalne politike, Bebić je u razgovoru istaknuo kako je Hrvatska spremna pružiti svu potrebnu pomoć zemljama u svom okruženju – BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji – na njihovom putu prema europskim integracijama, i to na ravnopravnoj, prijateljskoj i dobrosusjedskoj osnovi.
 

Author: Ured predsjednika Sabora